Med pompa och ståt!

Idag har det varit en stor dag i Falköpings kommun. Vi har invigt Köttorget, nya lägenheter i H&M-huset, H&M och Cervera.

Redan klockan 6 på morgonen var den första personen på plats för att få vara först in i H&M, bara det är häftigt. Trots ihållande regn var det fullt med folk på torget med en förväntansfull stämning. Med Falköpings musikkår, invigningstal, guldkonfetti och tårta blev den en invigning vi kan vara stolta över.

Daniel Ervér, Sverigechef H&M, var imponerad av det engagemang och firande som vi hade, det hade han inte varit med om tidigare. Inte heller att det var över 200 personer i kö när de öppnade butiken.  Härligt!

I år firar H&M 70 år och de finns i 60 länder med 148 butiker i Sverige. 34 av dessa har hela sortimentet och Falköping är en av dessa.
Det är extra roligt att butiken i Falköping har ett helt nytt koncept med inredning, belysning med mera och kommer vara modell för 1000-tals nya butiker i hela världen. Lite extra att vara stolta för.

 

Weronica Ahl-Sandholm, butikschef H&M, började invigning med dans med hela personalstyrkan innan det var dags för bandklippning och det skapade en hög stämning innan det var dags för bandklippning och folket vällde in i butiken.

Ägaren till Cervera, Tommy Jonsson, har under en längre tid följt Falköpings kommuns utveckling med både näringsliv och befolkningsökning och sett att det har hänt mycket. Det var avgörande för honom när han bestämde sig för att öppna butiken i Falköping.

Hans Redig Bolin, CFO Cervera, gjorde en kupp när han i sitt invigningstal utsåg Tommy Jonsson till årets franchiserföretagare inom Cervera. Grattis Tommy!

Anders Johansson, VD , Falköpings Hyresbostäder, berättade med stolthet om arbetet som varit, det goda samarbetet och att de 24 lägenheterna snart är inflyttningsbara.

Fredrik Johansson, gatuchef Falköpings kommun, tackade för gott samarbete med lokala företagare och var mycket nöjd med vår nya mötesplats och den 15 november ska även Storgatan vara helt klar.

 

Jag tycker vi knöt vi ihop vår historia med framtiden idag i samband med invigningen av Köttorget. Dels har Köttorget varit en mötes- och handelsplats redan på sent 900-tal, dels är ”trappan” på torget en mjölkpall som jag ser det och som står för den jordbruksort vi är.

Alltså möts historien med framtiden, ett stärkt handelscentrum, där handel stärker handel, på en härlig mötesplats.

Stort tack till alla som gjort den här dagen möjligt och stort lycka till H&M och Cervera!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *