Motion på årsmötet :-)

Igår hade Hjärt-Lungföreningen i Falköping årsmöte och jag var inbjuden som ordförande.

Det är alltid roligt och en ära att bli tillfrågad om man vill vara årsmötesordförande men den här gången kändes det lite extra. Min mamma hade KOL och jag vet hur jobbigt det är med dessa sjukdomar, både för de som är sjuka och för alla nära och kära runtomkring.

Hjärt-lungföreningen har drygt 460 medlemmar och en enorm verksamhet. De anordnar resor, utbildningar, studiebesök och idrottsaktiviteter som passar alla medlemmarna. Under 2017 genomfördes 3566 deltagartimmar i olika motionsformer….Det är ganska många timmar!

Efter årsmötet berättade Jimmy Pettersson, ambulanssjuksköterska, om sitt jobb och hur viktigt det är att man lär sig HLR, hjärt-lungräddning för att kunna hjälpa till och kanske rädda liv. Jag har genom mina dykkurser fått lära mig HLR men har tack och lov inte behövt använda mig av kunskapen än.

Avslutningsvis spelade Jimmy och hans son lite blandad musik och några av låtarna var ”buggvänliga” så det blev en liten svängom.

Det är första gången jag fått motion på det sättet på ett årsmöte 🙂

Dessutom har jag aldrig varit på ett mer välbesökt årsmöte. Jag tror det var 150-200 personer som kommit och det beror nog på att föreningen verkligen är aktiv.

Tack för förtroendet att vara ordförande och lycka till med alla aktiviteter under 2018!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *