Nu är det så där igen…

Tiden bara försvinner och nu är vi redan en bit in i februari. Dagarna har påtagligt blivit längre och man kan ana att våren är på väg. Förhoppningsvis är vi även på rätt väg med Covid19 och att vi snart kan börja återgå till något normalt liv vad nu det är efter två års pandemi.

I helgen hade vi Centerpartiets kommundagar som återigen fick genomföras digitalt. Det funkade bra men det hade varit mycket roligare att träffas i Linköping som var tanken. Jag var med på ett antal seminarium som handlade om vård och omsorg, landsbygd och valkampanjarbete. Självklart hade vi dialog runt säkerhetsläget, bränsle- och elpriset som påverkar många, inte minst våra lantbrukare runt om hela Sverige. Vill ni läsa lite mer om partiets förslag kan ni läsa det under fliken på gång i Centern.

Veckan har varit fylld av nya möten och det har som vanligt varit högt och lågt. Bland annat har vi pratat med MÖS angående en tänkt bergtäkt i kommunen, nya bostadsområden och kommande arbete.

Idag har vi haft möte med sociala hållbarhetsutskottet där vi fick mycket information om vad som är på gång. Familjecentralen är ett samarbete mellan kommunen och regionen och finns på Oden och vänder sig till föräldrar med barn 0-6 år. De ger bland annat information och stöd till föräldrar, ordnar temakvällar och olika aktiviteter varje dag.

Vi fick även information om hur man arbetar med att få arbetslösa att börja studera eller få ett jobb. Arbetet görs inom olika områden, dels på kompetens och arbetslivsförvaltningen och arbetsmarknadsenheten dels via ett ett-årigt projekt som vi hoppas kunna få en fortsättning.

Regionutvecklingsnämnden i VG har beviljat pengar till projektet där arbetsförmedlingen och folkhögskolorna tillsammans med Falköping och Trollhättans kommuner finns med. Deltagarna har haft en förhållandevis lång väg till arbete eller studier men ett tjugotal personer har börjat plugga eller fått jobb. Det kan tyckas lite men jag tycker det är fantastiskt att så många människor påbörjat sin resa för att förändra sin livssituation. Så himla bra!

Den sista informationspunkten idag var arbetet runt Dotorp i samarbete med FAIK och FKIK. I höstas hade vi ett möte med föreningarna där de framförde både oro och irritation över träningssituationen på Dotorp. Det medförde att vi startade upp ett arbete med att se över hur vi kan möta föreningarna samtidigt som vi skapar en mötesplats för fler i området.

Det finns många olika aktörer i området men tyvärr finns det inte något direkt samarbete. För att skapa attraktivitet och trygghet behövs både samarbete förändringar i området som möjliggör spontanidrott likväl som fotboll.

Parallellt med det arbetet är vi igång med ett trygghetsskapande projekt runt Ranten och Hyresbostäder kommer arbeta än mer med med förebyggande och främjande i sitt trygghetsarbete. Mycket spännande på gång!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *