Tyst….

image

På näringslivsgalan blev företaget B&L Lund från Broddetorp Årets Företagare, idag var vi på besök hos dem.

Trots att jag bott i Broddetorp halva mitt liv fick jag lära mig mycket om deras familjeföretag idag.

De köpte huset 1973 och under ett antal år jobbade Bengt med export och reste mycket inom jobbet. Han hade tidigt bestämt sig för att han ville bli egenföretagare och 1980 startade de företaget tillsammans. I början sålde de skyddsprodukter som komplement till ljuddämpningsområdet för att senare utveckla företaget inom akustik och ljudabsorbenter.

image

De har både tillverkning, produktutveckling, kontor och 10 av företagets 21 anställda som jobbar i Broddetorp.

image image

Brandsäkerhet är en viktig aspekt när Lena och Bengt väljer material som de jobbar med, samtidigt ska det vara estetiskt snyggt för att passa in i alla miljöer. Vi fick se några ”absorbenttavlor” som de gör med olika motiv och tyger som de dels trycker själva och dels köper in tyger till.

Bengt berättar om hur de mäter efterklangstid, att det finns fem olika delar som man mäter när det gäller ljud och jag inser att det är en hel vetenskap….

När de får frågan om det är svårt att rekrytera personal säger båda att det är lite bekymmersamt emellanåt och påtalar vikten av att skolan i Broddetorp får finnas kvar. Närheten, lokalkännedomen och att man ser och känner företagare på orten kan skapa ett intresse framöver när det gäller utbildning. De lyfter även vikten av att se samhällsekonomi när man pratar om skolan. Skolan och förskolan är en viktig del för att människor ska flytta till en ort. Kan bara instämma!

Som vanligt när vi är på studiebesök på företagen i kommunen lär jag mig mycket, riktigt roligt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *