Wanja, en unik kvinna!

Det finns en världsorganisation som jobbar för att kvinnliga rättigheter ska vara mänskliga rättigheter, WWSF – Women´s section. Varje år delar de ut pris till kvinnor som jobbar med utveckling.

Det kan vara att förbättra för unga tjejer när det gäller utbildning eller möjlighet till att förbättra sina livsvillkor och rättigheter i samhället. Vissa jobbar mot korruption i samhället eller är kvinnliga ledare och förebilder för att skapa ett bättre samhälle. Några jobbar med landsbygd – och miljöutveckling.

Det är ett tio-tal kvinnor från hela världen som får pris för sitt engagemang och många av dem kommer från utvecklingsländer.

I år är det lite annorlunda, en av vinnarna 2017 kommer från Sverige, det är unikt.
Av 434 kvinnliga kandidater från hela världen blev Wanja Wallemyr, Falköping, en av de tio vinnarna och den första svenska prismottagaren.
Det är stort!

Wanja Wallemyr blir uppmärksammad internationellt för sitt engagemang med Qvinnovindar. En ekonomisk förening som bildades 2007 av tio kvinnor med olika bakgrund. Idag har föreningen 80 medlemmar, alla kvinnor.

Syftet med föreningen var att äga vindkraft som producerar el, ta tillvara på affärsmöjligheter inom förnybar energi, medverka till en mer hållbar framtid men även vara inspiratörer och visa vägen till att kvinnor kan.

Wanja är en kvinna med mycket driv, många idéer och hon har ett otroligt engagemang och det är spännande att jobba med henne.

Ett stort grattis Wanja!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *