Är stämman redo för att ta beslut?

Idag började Centerpartiets stämma i Karlstad och det har varit full fart på debatter, voteringar och beslut.

Men stämman inleddes av Annie Lööf där hon lyfter arbetslösheten som en viktigt fråga. Idag var det 390 000 personer som inte behövde ställa klockan för att gå till jobbet, sa hon. Det här behöver ändras och centerpartiet jobbar för att minska arbetsgivaravgiften för unga, personer som varit arbetslösa länge och människor från andra länder. Det finns med i regeringens budgetförslag avslutar hon.

Kvinnors rätt till jämlik vård är nästa område hon lyfter. Det är många kvinnor som inte får den eftervård de behöver efter en graviditet, det kan aldrig vara okej, säger Annie. Vården behöver bli närmare och tryggare!

Fridays for future – här är den svenska landsbygden nyckeln för att kunna ställa om. Vi vill att Sverige ska gå före i utvecklingen med att framställa biobränsle. Det stärker också våra gröna näringar så det blir dubbelt bra.

Senare under dagen valdes Annie till att fortsätta vara partiordförande för de närmaste två åren. Grattis!

Under kvällen har vi debatterat skatter, Attevallshus, organisationsfrågor och seniornätverk. Många voteringar blev det innan vi var klara med dagens område och det känns som att vi tagit många bra beslut som kommer föra partiet och Sverige framåt.

Imorgon är det miljö, klimat, utbildning och infrastruktur som ska diskuteras, då är det dags för mig att gå upp i talarstolen. 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *