Kramens dag!

Idag börjades dagen med en härlig skogspromenad. Just sådana här dagar är det jag kallar riktig vinter. Snö, knarr under skorna, snö på träden och solsken som ger en riktig energipåfyllning.

Sen fick det bli jobb…Jag har gjort nyhetsbrev för partiet, läst remissvar på Västtågsutredningen, planerat företagsbesök och lite annat smått och gott.

Centerpartiet har under den här mandatperioden jobbat för tågstopp i Vartofta. Det är ett långsiktigt arbete där vi både som parti och kommun behöver lobba på olika sätt.
Regionen tillsatte under 2017 en utredning, Västtågsutredningen, som skulle ta fram tänkbara nya stationsorter.

I det remissförslag som gått ut till kommunerna hade alla eventuella nya stationsorter i Skaraborg tagit bort av olika skäl. Främst att det skulle bli förlängd restid eller för dyrt att göra.

Från Falköpings kommuns sida skrev vi ett remissvar där vi påtalade att man inte tagit hänsyn till kommunutveckling, resor över länsgränser eller miljönyttan. Vi föreslog att utredningen ska göras om.

I det samlade remissvaret från Skaraborg och delregionala kollektivtrafikrådet lyfter man ett antal orter som tänkbara nya stationsorter, bland annat Vartofta.

 

För att stärka möjligheterna att få till ett tågstopp i Vartofta för kommunen nu en utökad översiktsplan där vi visar på hur vi kan utveckla orten som boendeort. Under januari hade vi en workshop där vi diskuterade ”framtidens Vartofta”.

Det är bara att fortsätta jobba och lobba!

Men idag är det ju också Kramens dag…Så passa på och kramas lite extra mycket idag!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *