Från trätofflor till påbyggnader i världsklass

Nytt år och nya studiebesök. Den här gången var vi på Autokaross i Floby, ett företag som funnits i Floby i 100 år och som ska firas med öppet hus lördagen den 8 september.

Företaget började som en träindustri där man tillverkade trätofflor. I början av 30-talet ändrade man inriktning och man började bygga flak och hytter till tunga transportfordon i trämaterial.

1982 ändrades inriktningen än en gång och företaget började göra utrustning till lätta fordon och det har visat sig vara ett bra val. De gör idag mått- och specialanpassade produkter till många märken och deras största kunder är VW, Mercedes, Ford, Peugeot och Renault.  Just de egna produkterna, skåp, flak och kåpa är i världsklass och en avgörande parameter för att göra företaget unikt.

  

Företaget har ungefär 100 anställda varav 80-tal jobbar i Floby och övriga på filialerna i Vellinge och Södertälje.

Det är härligt att höra hur Patrik Kåhre, VD, med stolthet pratar om sin personal och hur de jobbar med delaktighet och god arbetsmiljö. Han berättar också om deras utvecklingsplaner och hur de under de närmaste fem åren vill expandera. Spännande!

Tack för ett intressant besök och lycka till med alla utvecklingsplaner!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *