Rapport efter rapport

Sommaren är verkligen här. För många är det härligt med det fina och varma vädret. För andra är det katastrof. Blandade känslor tror jag finns hos oss alla.

Skogsbränder härjar på många håll i Sverige, många har blivit evakuerade och fått lämna sina hus, tillhörigheter och minnen i en ovisshet om något ska finnas kvar när elden är släckt.

Samtidigt gör brandmän en heroisk insats som jobbar ihärdigt i en enorm värme. Har varit på praktik på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg och jag vet att bara kläderna brandmännen har på sig värmer mycket. Sen tillkommer värmen från både eld och sommarväder. Drick mycket och var rädda om er!

Jag har bott i Ramsjö, Ljusdals kommun, och har både släkt och vänner där. I går fick jag en rapport från en gammal klasskompis att runt om i Ljusdals kommun är det fem bränder som härjar och några byar har evakuerats.

En annan rapport jag fått är att – Nu har vi lämnat vårt hus, vi är välbehållna men vi vet inte vad som händer med huset…

Ser filmer som läggs ut på bränderna och tänker på alla som är drabbade, både med hus, minnen, nedbrunna skogar och andra förluster och måtte ingen omkomma för det är illa nog som det är.

 Jag dansar regndans och hoppas att det blir regn i hela landet, inte bara i södra Sverige. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *