Om mig

Ibland är det lätt att vara kaxig. För drygt 20 år sedan träffade jag dåvarande ordförande i tekniska nämnden. Han frågade om jag kunde tänka mig att engagera mig politiskt. Svaret jag gav var att jag ska aldrig skulle engagera mig politiskt, och OM jag skulle göra det skulle jag starta ett eget parti.

Tur man kan ändra sig. Har också läst någonstans att det är okej att vara kaxig så länge man presterar någonting och det försöker jag göra för att utveckla kommunen på bästa sätt.

Jag har varit företagare på landsbygden i 24 år, ordförande i Broddetorpsortens intresseförening, verksamhetsledare för Hela Sverige ska leva, Skaraborg, mässarrangör och arrangerat landsbygdskonferenser. Det har skapat mitt stora engagemang för landsbygd- och företagsfrågor.

Allas möjlighet till gemenskap ligger mig också varmt om hjärtat och för mig är Centerpartiet det självklara valet som står för alla människors lika värde, rättigheter och skyldigheter. Ett parti som jobbar med hela Sverige, företagsfrågor, trygghet och grön tillväxt.

Sedan 2006 har jag varit med i kommunfullmäktige. Den mandatperioden var jag även ledamot i barn och utbildningsnämnden. 2010 blev jag ordförande i kultur och fritid och 2014 kommunalråd.

Jag tycker det är intressant och utvecklande eftersom det händer nya saker hela tiden. Under de här fyra åren har det hänt otroligt mycket i kommunen, både positiv utveckling och saker vi behöver fortsätta jobba med.

Jag tror min bakgrund som företagare, föreningsengagerad landsbygdsutvecklare är bra, både för kommunen och politiken. Dessutom behövs det kvinnor som vågar och orkar jobba politiskt och leda kommunen.

De fyra viktigaste frågorna för mig är:

-Ökad gemenskap. Alla ska känna att de är en del av samhället, något annat kan aldrig vara okej. Det får vi genom att våga möta och prata med människor, bättre utbildning och fler som får jobb.
-Utbildning med hög kvalité. Utbildning är grunden till delaktighet och vi måste fortsätta jobba för att utveckla skola och vuxenutbildning.
– Jobb och företagande. Ett nära samarbete med näringslivet är en förutsättning för hela kommunens utveckling och fler arbetstillfällen.
– Landsbygden. Har en enorm utvecklingsmöjlighet och är en stor tillgång för kommunen.

Är det något ni undra eller bara vill prata med mig, tveka inte, hör bara av er!

Den nionde september är det val, då hoppas jag på ert fortsatta stöd och förtroende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *