12 timmar är lång tid…

Budget för 2021 och flerårsplan 2021-2023 är klubbad efter 12 timmar långt fullmäktige. Skönt att den gick igenom! Det kan tyckas som att det är en självklarhet men i och med att det blir omröstningar är det inte klart förrän vi har ett resultat. Hade någon i majoriteten varit sjuk hade S budget kunnat vinna.

Lite axplock från majoritetens budget är mer pengar till barn – och utbildningsnämnden. Fyra miljoner i ökad ram och fyra miljoner i tillfälliga pengar för 2021. Dessa pengar ska främst användas till satsningar för årskurs 4-6. Extra satsningar görs redan för 1-3 och till viss del på högstadiet och nu vill för förstärka arbetet för mellanstadiet.

Vi har avsatt pengar till särskilda satsningar för att minska ensamheten för äldre i och med Covid-19 som både föreningar, privatpersoner och offentlig verksamhet kan söka från.

Fotograf, Niclas Fällström

Äntligen kan vi bygga en ny skola i Odensberg, en efterlängtad byggnation för många. Både de som bor i området men även för Centerpartiet. Byggnationen av skolan var det som diskuterades mest under dagen. Sedan 2107 har vi en överenskommelse mellan alla partier och ett fullmäktigebeslut på att skolan ska byggas men Socialdemokraterna bryter nu detta genom att inte vilja bygga skolan.

Renovering av Frökindsgården kommer också att göras och vi gör insatser för att minska klimatpåverkan och stärker upp arbetet med Agenda 2030.

Årets budget, ”Med kraft att ställa om” känns riktigt bra där vi även säkerställt ett resultat på 45 miljoner. Det medför att vi, tillsammans med avskrivningarna kan göra en del av investeringarna med egna pengar och det är bra.

Det är roligt att vi i majoriteten kan jobba på det här sättet med stort engagemang, kreativitet och givande och tagande. Tack för gott samarbete!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *