25 år är värt att fira!

Den här veckan är det mycket firande. I onsdags var det företagare och ambassadörer, igår firade vi personal som jobbat i kommunen i 25 år.

Det är oerhört värdefullt att vi har personal som vill jobba hos oss och har man jobbat i 25 år har man mycket erfarenhet med sig som är bra för våra verksamheter. Men det är också bra när vi ska rekrytera ny personal för då är de som jobbat länge både goda ambassadörer och kan vara bra mentorer för de nya.

25 år är rätt lång tid, i vilket fall om man tittar framåt. Då kommer vi till år 2044. Men om man kollar bakåt i tiden har det ofta gått rätt fort trots allt. Jag brukar göra en tillbakablick inför 25-årsjubileumet och det dyker upp många minnen.

1994 återinvigdes Mössebergs utsiktstorn, kommunen jobbade med att ta fram jämställdhetsplaner och Agenda 21. Ett förslag som fanns var att all personal som gick, cyklade eller åkte kollektivt skulle få en bonus på 100 kronor per månad. Elvagården i Vartofta firade 40 år och man skulle jobba för att Falköping skulle bli landets bästa boendekommun.

Det var val om vi skulle vara med i EU, riksdagen godkände registrerat partnerskap för homosexuella par, vinter-OS arrangeras i Lillehammer och Pernilla Wiberg vinner guld OS. Sverige tar även guld i hockey och vi blir VM-trea i fotboll. Första fria valen i Sydafrika genomförs och Nelson Mandela blir president och Estonia förliser.

Pappamånaden införs och första avsnittet av serien Tre kronor sänds. Årets låt är Lilla fågel blå med Staffan Hellstrand och 1994 års julklapp hänger lite ihop med 2019. Då var det mobiltelefonen som var årets julklapp, i år är det en låda att ställa mobilerna i för att vi ska umgås mer….

Den goda maten som serverades under kvällen var tillagad av Maja Silvander och Helen Fernhed med personal som jobbar i Floby och Vartofta till vardags. Underhållningen stod The Teachers för, ett härligt gäng lärare från Ållebergsgymnasiet.

Stort tack till alla som valt att jobba i kommunens verksamheter i 25 år och jag är stolt över att få vara politiker i en kommun med så många engagerade och duktiga medarbetare! Ser fram emot många fler år tillsammans med er.

Och tack till Ulrika och Anneli som fixat och ordnat med allt inför kvällen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *