Årets kvinnliga företagare

I samband med Internationella kvinnodagen delar Centerpartiets kommunkrets ut priset ”Årets kvinnliga företagare”. Detta för att uppmärksamma och uppmuntra kvinnliga företagare, oftast småföretagare runt om i kommunen.

I år gick priset till Elisabeth Andersson på Påverås gårdsmejeri för sitt stora intresse för djur, lantbruk och förädling av livsmedel.

Elisabeth startade sitt företag 2000 och har genom åren visat att det går att leva på det småskaliga jordbruket och hantverksmässigt framställda produkter med hög kvalité.

Det mesta av hennes produkter är dessertost och idag är hennes produktion ungefär 8 ton per år. Hon hämtar råvaran, mjölk, från en gård i Vilske-Kleva, tillverkas hemma på gården i hennes mejeri, verkligen närodlade produkter.

Under åren har hon fått ett antal utmärkelser och hon har fått pris av Västra Gastronomiska Akademin, vunnit SM i mathantverk och fått pris som Årets mathantverkare på Falbygden.

När Kung Carl Gustaf firade 60 år fanns Elisabeths ostar med och på Nobelfesten 2016 serverades hennes ostar till samtliga pristagarna.

Som vanligt firades det med ”Centertårta”.

Ett stort grattis till Elisabeth till Årets kvinnliga företagare!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *