Årets kvinnliga företagare!

Under 20 år har Centerpartiet i Falköping delat ut pris till Årets kvinnliga företagare på internationella kvinnodagen.

I år gick priset till en härligt positiv och inspirerande kvinna, Annalena Brage, Knäck & Bräck i Östra Tunhem.

Motivering – ” I år går priset till en kvinnlig företagare som driver ett företag på landsbygden. Företaget är ett familjeföretag som startade hösten 2008 i Östra Tunhem, en liten by beläget cirka en mil utanför Falköping.
Från att ha börjat i en småskalighet har företaget expanderat och man har byggt en produktionslokal i Östra Tunhem där man idag har produktionen.
Produktionen är olika typer av knäckebröd och skorpor som levereras såväl till det svenska kungahuset som till Harrods delikatessavdelning i London. Knäckebrödet skickas även till Tyskland, Hongkong, Norge, Schweiz, Finland och förstås Sverige, från Kiruna i norr till Falsterbo i söder.
Centerpartiet i Falköping är stolta att få dela ut priset till Annalena Brage på Knäck & Bräck. Hon är en stark kvinna och företagare som är en god ambassadör för Falköping, landsbygden och våra svenska bönders fina råvaror.”

När vi träffar Annalena berättar hon att företaget idag har två fast anställda och fyra-fem personer som hjälper till när det behövs. Vi är ett gott gäng och åldern är mellan 21 till 77 år säger Annalena med ett leende, vi har alltid roligt.

Vi är noga med våra råvaror och använder bara svenska, forntida krav-godkända sädesslag. Under ett år gör vi nog av med cirka 20 ton råg från Västgötarna och totalt är det 40-50 ton mjöl som passerar lokalen säger hon.

I sortimentet finns 15-20 olika sorters knäckebröd och ett gäng olika skorpor. Under en dag kan de producera 300 kilo knäcke och 350 påsar skorpor när det går för fullt. Dessutom handpaketeras allt så det är verkligen hantverk från början till slut.

Förutom att de har sitt eget varumärke på knäcke och skorpor bakar de även till andra företag som sätter sitt varumärke på produkten, så kallat private label. Men vi är oerhört noga med att det är svenska råvaror som används även om det inte är vårt varumärke som de säljs under. Vi behöver vara rädda om våra lantbrukare för de är viktiga säger Annalena.

På frågan vilken som är den största lärdomen under åren svarar Annalena att inget går så lätt som man tror. Men jag har en fantastisk familj, goda vänner och underbara grannar som hjälper till när det behövs.

Men nu är vi på gång att utveckla företaget ytterligare säger hon och ler och vi förstår att det är spännande saker på gång.

Dagen till ära blev det fika på både gott knäcke, skorpor och tårta, riktigt mumsigt.

Stort grattis och lycka till i framtiden!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *