Det spretar!

När jag blev kommunalråd bestämde jag mig för att försöka berätta hur mitt uppdrag ser ut men det är ganska svårt att förklara.

Under en dag eller en vecka händer många olika saker och ingen vecka är den andra lik och det gör ett politiskt uppdrag så roligt.

I början av veckan hade vi som vanligt beredande möte men även styrgruppsmöte för biogasen och möte med Aktiv handel.

På kvällen hade Centerpartiet i Falköping gruppmöte samtidigt som jag behöver vara med på ett gruppmöte med regionens kulturnämnd där jag sedan årsskiftet är ledamot. Tur att man har duktiga centermedlemmar som kan hoppa in och hålla mötet när jag är med på annat.

På tisdagen var det dialogmöte med medlemskommunerna i SMS, Samhällsskydd Mellersta Skaraborg. I våra kommuner, Falköping, Tidaholm, Skara och Götene har vi valt att arbeta med ett bredare uppdrag. Det handlar om att arbeta förebyggande för att minska olyckor men även vara till hjälp för annan kommunal verksamhet.

På onsdagen hade vi vår strategiska beredning där vi lyfter in aktuella frågor och under eftermiddagen var det handlingar att läsa.

Igår började dagen med att skriva motionssvar och ett digitalt möte med Hanna Tengelin som arbetar för Accel och med elektrifiering. Intressant område där jag tror vi måste arbeta både med effektivisering/minskning av energiförbrukning samtidigt som vi utökar kapacitet och lagringsmöjligheter för att öka elproduktionen.

På eftermiddagen var det ägarsamråd angående Geoparken där vi sedan ett år sedan är en Unesco global geopark tillsammans med åtta andra kommuner. Det är intressant att lyssna till den hållbara utvecklingen, både när det gäller våra platåberg men även hållbar guidning och projektet ”Platåbergslandskapets smaker”. Det sistnämnda handlar om att ta fram det som är genuint för området när det gäller mat eller råvaror och dagen till ära hade en tårta tagits fram av elever på Vänergymnasiet i Mariestad. Tårtan var gjord i sex lager precis som platåbergen är uppbyggda och med körsbär som bas då det finns ovanligt mycket körsbär i området. Tallriken var självklart något som härrörde platåbergen för att skapa en helhetsupplevelse.

Sedan några veckor har vi arbetat med rekrytering av ny kommundirektör och idag hade vi den sista återkopplingen från rekryteringsföretaget med referenser och tester. Under nästa vecka kommer vi fatta beslut om vem som får tjänsten. Fortsättning följer… 🙂

Under eftermiddagen var jag ordförande på NTF Skaraborgs årsmöte som inleddes med en presentation av Ulf och Frida från socialförvaltningen och hemtjänsten. De berättade om trafiksäkerhetsutbildning de haft för all personal inom hemtjänsten i samarbete med NTF. Utbildningen innehöll både teori och praktik och var både roligt och lärorik enligt personalen. Som tack för att jag var ordförande fick jag en fin påskblomma, tack så mycket.

Nu kan man tänka sig att det blir helg men så lätt kommer man inte undan…Fler motionssvar ska skrivas och underlag till Centerpartiets budgetförslag i Västra Götaland ska göras och vips så är helgen slut.

Lite spretigt som sagt men det är fantastiskt roligt.

Trevlig helg till er alla!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *