Engagerade medborgare!

Det är verkligen härligt med engagerade kommuninvånare som vill vara med och utveckla. Idag fick jag ett samtal från en man ville dela med sig av en bra idé som han läst om och som kunde utveckla kommunens biogasanläggning.

Det handlade om att ta in hästgödsel i anläggningen och han sa att om jag var intresserad kunde han komma med artikeln till mig. Så härligt med människor som vill vara med och utveckla och som kommer med konstruktiva förslag.

Det är så lätt annars att säga; -Det får någon annan göra men det är tillsammans som vi kan få bäst utveckling.

Ibland pratar man om nånannanism som betyder att någon annan, oftast samhället, ska lösa alla problem, ta ansvar och stå för kostnader. Annanism är ett bekymmer på många sätt. Det skapar ett samhälle där man väntar på att någon annan ska göra saker men att man själv inte har något ansvar. Det är även lätt att man skäller för att inget görs eller att inget händer. Eller så skäller man på den som gör något men som inte gör det på ”rätt sätt”.

Ska vi kunna utveckla på ett bra och klokt sätt behöver vi hjälpas åt. Vill vi ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra och vad som händer, att vi kan utveckla saker på ett klokt och bra sätt behöver vi hjälpas åt på många kreativa sätt.

Så ett stort tack till mannen som ringde idag men även till de som hör av sig på olika sätt med kreativa tankar och idéer som gör att vi kan göra bra saker. Tillsammans. Dessutom blir det mycket roligare när vi gör det ihop.

För övrigt kan jag väl säga att verksamheten är i full gång igen. Idag var det dags för höstens första heldag med budgetmöten. Vi ser att det kommer bli en utmaning att kunna göra allt vi vill. Det brukar vara svårt varje år att få ihop en budget som både innehåller utveckling och som är hållbar. Covid19 har inte gjort det lättare.

Efter en lång dag med mycket matnyttigt fick det bli en prome på Mösseberg. Hade tänkt ett svalkande bad i Pankasjön men jag fegade ur.

Imorgon är det en ny heldag men med olika möten. Det är beredningsmöte, möte med revisionen och kommunstyrelsens möte som står på dagordningen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *