Falköpings Rotaryklubbs vårgåva

Rotary är en internationell välgörenhetsorganisation samtidigt som det är ett företagsnätverk. Under Rotaryåret 2021-2022 har jag varit president i Falköpings Rotaryklubb och det har varit väldigt roligt.

I höstas tog styrelsen beslut om att vi ville skänka pengar till välgörenhetsorganisationer mer lokalt. Pengarna som vi skänker är insamlade genom lotterier där många lokala företagare bidragit med vinster. Stort tack till alla er!

Innan jul skänkte vi 5000 kronor till Svenska kyrkan och deras julmatskasse. Nu var det dags att skänka vårens pengar och vi hade två bra organisationer att välja på.

Valet stod mellan Rädda Barnen och Hela Människan-RIA men vi kunde inte välja utan vi valde att skänka 5000 kronor till vardera.

I motiveringen gällande Rädda Barnen i Falköping står det bland annat om de många frivilligt engagerade människor som finns på kommunens skolor och hjälper barnen med läxläsning, en verksamhet som samtidigt innebär att det skapas en relation mellan barn och vuxna –  vilket är värdefullt, både för den yngre och den äldre. 

Rotary lyfte också att Rädda Barnen har ordnat så att fler barn har kunnat gå på simskola, och arrangerar också resor till Astrid Lindgrens värld.

−  Jag känner mig hedrad, och tackar å hela styrelsens vägnar, och jag lovar att vi ska använda pengarna på ett bra sätt, sade Birgitta Ullemark från Rädda Barnen.

−  På söndag arrangerar vi årets bussresa till Astrid Lindgrens värld. Rädda Barnen bjuder på bussresan och Astrid Lindgren på entré.
− Vi har också haft läxläsning på Dotorpsskolan för första gången i år. Många som hör om vår verksamhet säger att de inte hade en aning att vi gör så mycket, och frågar hur vi har råd. Genom den här sortens bidrag, bland annat, sade Birgitta Ullemark.

I motiveringen till Hela Människan togs Rotary upp det viktiga arbetet som görs i det gula huset på Warenbergsgatan, där dörrarna står öppna alla vardagar för den som vill komma in och värma sig, sitta ner och träffa andra, ta en fika eller äta lunch.

Verksamheten  handlar om rätten till ett värdigt liv för alla, även dem som faller igenom samhällets skyddsnät.

− Jag blev väldigt överraskad och glad, när jag blev ombedd att komma hit lite tidigare, sade Jenny Jakobsson, verksamhetschef för Hela Människan i Falköping, som var bokad som lunchföreläsare.
− Jag lovar att pengarna ska komma väl till användning och tusen tack för att ni tror på oss, sade hon också.

Roligt att vi kan vara med och göra nytta lokalt. Tack för ert engagemang!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *