Det finns i sjön!

Idag har Hjo Dykarklubb i samarbete med Hjo kommun rensat bort skräp i Hjo hamn, badplatsen vid Guldkroksbadet och Varpets badplats i Mullsjön.

Vi var drygt 20 personer som träffades klockan 9 för att planera upp hamnens område mellan oss. 10 dykare hoppade i det kalla vattnet och övriga hjälpte till från land med att lyfta upp skräpet som dykarna fick tag på eller plockade skräp bland stenar och utmed stranden vid Guldkroksbadet.

Det var mycket aluminiumburkar och däck men även gummiormar, solcellspanel till båt, arbetslampa, papperskorgar, glasflaskor, kläder och mycket annat som inte hör hemma i Vättern som plockades upp. Nästan så att man kan, precis som i kortspelet säga att det finns i sjön…En liten uppmaning till alla, släng skräpet där det hör hemma i stället för i våra sjöar och hav.

I ett av bildäcken vi fick upp hittade vi en liten ål. Det är första gången jag ser det i Vättern, den fick snabbt komma tillbaka i vattnet men utan däck.

När det är 4-5 grader i vattnet blir det väldigt kallt efter en timma och då behövs lite värmande gulaschsoppa. Härligt gäng att hänga med en blåsig lördag!

Stort tack till alla som var med, antingen i vattnet eller på land <3.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *