Lokalproducerat öl!

image

Allt började med en ölprovning där Uffe Karlström hade med sitt eget öl. I samband med provningen blev ett antal personer intresserade och ville gå in som delägare i ett framtida företag.

image image

Idag har Nya Victoria 15 delägare och fick sitt tillstånd i december 2015. De producerar i dag ett ljus och ett mörkt öl som heter Falonia och fler sorter är på gång. När jag var där på studiebesök bryggde de ett mörkt öl, Imperial Staut, som är lite starkare. Det är sju olika sädesslag som bereds och sen läggs i ett stort kärl med vatten under några timmar för att ta fram arom och smak ur spannmålen.

image

Ölet primärjäser i 4-5 dagar och är helt klart efter 6 veckor.

Idag finns Nya Victoriabryggeriets öl på några restauranger i Falköpings Kommun. Det är inte säkert att de finns på menyn men man kan fråga efter det. Från och med april kommer man kunna köpa Nya Victoriabryggeriets öl på systemet.

De har ölprovningar och håller även utbildningar och det finns mycket att lära….Jag var där i två timmar och är långt ifrån fullärd 🙂

Det finns ungefär 200 bryggerier i Sverige och i Falköping har vi två, Nya Victoria och Åsalid Falköpings bryggeri. Ölet från Åsalid Falköpings bryggeri finns redan att köpa på systemet.

Kul med lokala producenter!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *