Full fart mot helgen…nä mot nästa vecka blev det visst

Det märks att allt börjar komma igång igen, kalendern är fullbokad med mycket intressant så nu får det bli en resumé av veckan istället.

Veckan började med direktionsmöte med AÅS (Avfall Återvinning Skaraborg) där vi fick en första återrapport på uppdraget att eventuellt kunna få till ett samverkansundantag som det så fint heter. Det innebär att vi kan upprätta en form av avtal mellan direktionen och kommunen och att vi därmed inte behöver gå ut på upphandling när det gäller matavfall. På mötet i maj får vi mer information, väntar med spänning.

På onsdagen var kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök. Den här gången var vi hos Bröderna Gustafssons i Åsle och träffade syskonen Jenny och Henrik som idag är tredje generationens ägare.

Det hela började när farfar Gösta och hans bror Karl-Erik gnällde över att deras verksamhet med hönor och foderförsäljning inte var på topp för tillfället. De fick en fråga om att komma och titta på en ny tvättmaskin som höll på att tillverkas i Ljungaverken. De tyckte det såg intressant ut och snart åkte de runt på marknader med en tvättmaskin på släpet.

Företaget har utvecklats en del sedan dess och har idag 13 heltidsarbetare och tre som jobbar deltid. De äger även Thorsells vitvaror som ligger på Stallsiken i Skövde.

Deras motto har hela tiden varit att ha nöjda kunder varje dag. Det har varit ett vinnande koncept för de flesta vet eller har hört talas om deras fantastiska service när det gäller vitvaror och luftvärmepumpar. I butiken i Åsle har de även lite andra ”bra-ha” grejer också.

Stort tack för ett intressant besök och lycka till framöver!

På eftermiddagen var det dags för möte med kommunstyrelsens arbetsutskott. Ett av besluten vi tog var att starta upp ett samarbete med Science Park Skövde och starta upp en nod i Falköping. Bra för både nya och redan etablerade företag!

Under många år har vi haft kontakt med föreningar och privatpersoner när det gäller byggnation av bostäder i våra mindre tätorter. På senaste mötet med Hyresbostäder tittade vi på olika koncept som man gjort i bland annat Lovene i Lidköpings kommun där de byggt sju lägenheter. Svårigheten med att bygga så pass få hyreslägenheter är att kunna följa Allbolagen som innebär att alla byggobjekt ska bedrivas på affärsmässiga principer.

Men ska vi få utveckling i hela kommunen behövs det lägenheter i våra mindre tätorter också. På torsdagseftermiddagen träffade vi representanter från Åsarp och Vartofta och pratade framtida behov av bostäder. I maj ska vi ha ett nytt möte med Hyresbostäder och till dess ska de, tillsammans med kommunen, tagit fram eventuell kostnadsbild och hur man kan göra för att få till fler lägenheter.

Jag är ordförande i kommunstyrelsens sociala hållbarhetsutskott och ett av områdena handlar om att drogförebyggande arbete. Pelle jobbar med drogförebyggande arbete på skolor, gym, i föreningar och med företag. Det är ett viktigt arbete och de flesta av oss behöver nog mer information och kunskap inom området.

Samarbetet med näringslivet är precis i uppstarten och i fredags hade Magnus Prim, VD på AC Floby bjudit in delar av sin personal för att få mer kunskap i det här viktiga förebyggande arbete.

Pelle berättade om hur kommunen jobbar, vilka preparat som kan finnas i omlopp och hur man kan upptäcka om någon är påverkad och polisen berättade om deras förebyggande arbete.

Det var en intressant förmiddag och stort tack till Magnus och AC Floby för att ni startat upp samarbetet. På så sätt blir vi fler i kommunen som får mer kunskap och kan jobba förebyggande.

Under fredag och lördag har Rotaryklubbarna i kommunen haft ledarskapsutbildning för ungdomar. 32 tjejer och killar var med och fick träffa företagare som på olika sätt inspirerade och gav kloka tips.

Som president i Falköpings Rotaryklubb fick förmånen att träffa ungdomarna en stund och berätta om Rotarys historia och att det är ett företagarnätverk men även en välgörenhetsorganisation. Bland annat har Falköpings Rotaryklubb skänkt pengar till Svenska kyrkan och deras julmatskasse. Tillsammans med Ållebergs Rotaryklubb har vi skänkt pengar till Ukraina. Totalt har Sveriges Rotaryklubbar skänkt över 5,6 miljoner till UNHCR och UNICEF.

Ingen rast och ingen ro! På lördagen träffades flertalet av centerpartiets fullmäktigekandidater för att prata valrörelse. Riktigt härligt gäng att arbeta med, tack för bra samtal och stort engagemang.

Tur att det var lugnare på söndagen så jag kunde gå ut och titta lite på blommorna även om det inte uppskattades av Sonic som helst ville ha all uppmärksamhet. 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *