Glädje och stolthet hos kvällens vinnare!

Igår var det näringslivsgala i Falköping och det var roligt att äntligen få träffas.

I och med att förra årets gala blev inställd började kvällen med att hylla förra årets pristagare. Alla var inte på plats men ändå viktigt att hylla och fira även de som fick pris 2020.

Därefter fylldes kvällen med glada och väl värda pristagare inom många olika kategorier.

Först ut var årets UF-företag där tre unga företagare fick pris. Priset delas ut av Falköpings Rotaryklubb och Ållebergs Rotaryklubb och det var tre UF-företag som fick årets pris. Padel Movement som bland annat erbjuder padellektioner och kurser, Lignum som erbjuder högkvalitativa närproducerade köksredskap i trä och Tray Design som tillverkar underlägg till glas och muggar. Stort grattis till er alla!

Årets samordningspris gick till Stora Bjurum för sitt engagemang för socialt arbetsgivande. De ger ett riktigt bra och gott stöd till personer för att de ska komma närmare arbetslivet och egen försörjning. Stort grattis och tack för ert engagemang och arbete som är jätteviktigt.

Hållbar utveckling delas ut i två kategorier under året, ett till föreningslivet som delas ut separat och ett till näringslivet som delas ut i samband med näringslivsgalan. Årets pristagare är företaget EM-SO som bland annat jobbar med att ”upcycling” av möbler. Grattis och tack för din insats för hållbar utveckling.

Priset till Årets lantbrukare gick till Eva-Karin och Jan Tidén på Backgården i Tiarp. De har byggt om gården med nya stallar och ny teknik. De har ca 130 mjölkkor och ett gäng ungdjur. På frågan om de är nöjda nu och ska ägna sin tid åt att förvalta var svaret ett tydligt nej. Vi är inte ”nöjda” än utan vill fortsätta utveckla vår verksamhet även om det inte blir så stora saker som det varit under några år nu. Varm grattis och lycka till med fortsatta projekt.

Årets handlare tilldelades Lena Ask på Miljöshopen. Lena har haft butiken i över tolv år. I butiken finns vackra inredningsprylar och till detta syr Lena både gardiner och annat som hennes kunder önskar. Jag försöker lösa det mesta säger hon med ett glatt leende. Grattis Lena!

Prisregnet fortsatte och nästa pris gick till Årets Rookie som i år tilldelades Ahmed Doski, ägare till restaurangen Pino. God mat och god service och ett företag som växer och utvecklas, vad passar väl bättre än att bli årets rookie? Grattis Ahmed!

Årets ambassadör blev årets ambassadörer när personerna bakom Kleva pilsnerfilm fick gå på röda mattan och upp på scenen. Deras filmer som innehåller både klurigheter och lurigheter och det syntes tydligt att det är ett gäng som har roligt tillsammans. Goda ambassadörer och stort grattis till er alla.

De två sista priserna var ”Årets företagare”. Nytt för i år var årets företagare, ungdom. Det är ett pris som delas ut till en företagare som är yngre än 35 år. Priset till årets företagare ges i första hand till personen bakom företaget men självklart tittar juryn även på företagets välmående.

Först ut i denna kategori gick till Emelie Lundh som driver företaget Hemtrevligt. Hon började för två år sedan då hon anställde pappa, syster och bror. Idag har hon 20 anställda och lyser av energi. Hemtrevligt är ett serviceföretag som hjälper till med städning, allt ifrån fönsterputsning till flyttstädning men med lite extra. Det kan vara allt från en blomma till choklad på kudden. Vi vill ge våra kunder det där lilla extra säger Emelie. Jag har träffat henne i annat sammanhang och jag förstår fullt ut varför hon får priset. Stort grattis och lycka till framöver!

Kvällens sista pris ”Årets företagare” gick till Henrik Alexandersson, Wrågården. Han tog över företaget från sina föräldrar 2006 och därefter har företaget utvecklats på många sätt. Förutom restaurang, konferensanläggning, boende i älghotell, bisonsafari och det senast en paddelhall. Hans kreativ och utvecklingsiver är några av grunderna till att just Henrik fick priset i år. Stort grattis!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *