Gott Nytt År!

2018 slutar på samma sätt som det började, med dykning. En härlig start och slut på ett år tycker jag.

Men som vanligt har det hänt mycket under året och jag har gjort några tillbakablickar.

Januari började med ett dopp i Pankasjön i samband med att jag var på ”praktik” på Samhällstjänst Mellersta Skaraborg. Lite kyligt men ändå skönt att komma i vattnet.

Vi var även på företagsbesök på Autokaross i Floby som under året firade 100 år. Ett företag i världsklass när det gäller utrustning till lätta fordon.

I februari var det kommundagar med Centerpartiet och jag funderar återigen på mitt liv som tidsoptimist när jag var nära att missa tåget då det inte fanns parkering där jag hoppades. Å andra sidan, hade det varit för några år sedan hade jag missat tåget så lite mindre tidsoptimist är jag idag.

Sedan några år tillbaka är jag blodgivare och under februari lämnade jag för 42:e gången.

I mars skrevs ett ”letter of intend” med Jula efter att de visat intresse att köpa terminalen som de använt och att de ville få möjlighet att få mark på hand. Senare under året genomfördes försäljningen.

GreenLog invigdes och omlastning mellan tåg och lastbil kan nu ske under tak samtidigt som byggnaden fungerar som lagerlokal till olika företag.

Man lär sig mycket av att träffa människor och under mars var jag inbjuden till Somaliska föräldraföreningen. Lärorikt och roligt!

I början av april var det dags för mitt första utbildningstillfälle med EWA, European Women’s academy, som arrangerades av ALDE-partierna i Bryssel. En otrolig upplevelse och utbildning! 30 kvinnor från hela Europa som pushade och hejade på varandra. Föreläsare som jobbat med ledare och politiker i hela världen som var våra lärare. Fantastiskt inspirerande och lärorikt!

Påsken firades i Hälsingland med några av mina släktingar. Snö, isfiske, många skratt och mycket mat.

I maj var vi på företagsbesök på C&D Snickeri och Falans hemtjänst. Vi har många olika företagare i kommunen och det är en styrka.

Finalen i Camp Blåljus anordnades i Odenområdet. En tävling som arrangeras av Säkerhets & Trygghetsrådet i Skaraborg. 300 ungdomar i årskurs 8 från Skaraborg var samlade och taggade för att livrädda, släcka bränder och ta hand om olyckor.

I juni startade Centerpartiet sina grillkvällar i kommunens olika samhällen. Vi var i totalt 11 orter och sex av dem var på försommaren och fem efter sommaren. Just i år blev det svårt med grillkorv i och med att det var eldningsförbud i hela Sverige men det löste sig genom att vi bjöd på kokt korv istället.

Mitt andra utbildningstillfälle med EWA och den här gången var vi i Tyskland. Det var en ganska krånglig resa. Bagaget försvann, planet var försenat på ditvägen och jag höll på att aldrig komma hem på grund av inställda plan åt alla håll. Men vädret var underbart och en del arbetspass kunde vi göra ute i det gröna.

I juli var måttet rågat! Under många år har mina barn stört sig på att Trafikverket inte klipper vägrenarna på sommaren. På grund av höga vägrenar höll min dotter på att krocka med ett rådjur som hoppade upp och hon fick nog. Hon skrev till Trafikverket, Trafikutskottet och ett antal politiker. Tyvärr fick hon enbart ett fåtal svar tillbaka och ingen åtgärd gjordes. Nya tag nästa år?

På grund av värmen och torkan spred sig bränderna runt om i landet och ett av de värsta områdena var i Hälsingland. Människor evakuerades, brandmännen jobbade dag och natt för att rädda så mycket som var möjligt. En av mina vänner från Ramsjö, Hälsingland, var med och bekämpade bränderna och jag kunde följa händelserna på ”nära” håll. Området var drygt 15 000 ha bara i Ljusdal.

Lantbrukarna hade det tufft med foder till sina djur och jag startade upp ett arbete med att inventera tillgänglig mark som kunde användas till bete eller skörd för att underlätta för lantbrukare.

Vi kunde äntligen inviga den utökade parkeringen i Broddetorp som Centeravdelningen drivit sedan 2011. Trägen vinner!

Juli är även en månad i kärlekens tecken och jag hade förmånen att ha ovanligt många vigslar. <3

Augusti startade med valkonvent och nedräkningen började. Den nionde september var datumet som gällde och mycket arbete skulle göras innan dess. Nu var valrörelsen i gång på riktigt.

Den prestigefyllda ”Skaraborgskampen” togs hem av Falköping och de tre kämparna, Ulf, Kicki och Jan. Det var mycket glädje på torget den här dagen och en otrolig kämparglöd från alla jag pratade med och det var roligt att se när torget fylldes med solstolar, gamla fordon och barnmorskor.

September kom med Mekelsmäss och valspurt. Som vanligt var det fullt med människor som åkte runt bland alla utställningsplatser. Åt god mat, insöp konst och hantverk av olika slag. Jag träffade gamla kompisar och kunder. En dotter till en av mina kunder kom fram till mig och visade mig ett foto. Här fyller mamma 105 år, kommer du ihåg när du var och grattade henne på hennes 100-års dag? Ja det gör jag verkligen. Önskar att jag får vara så pigg när jag fyller 100.

Den 8:e september fick gossesockarna åka på efter en intensiv valspurt. Valnatten kunde vi fira valframgångar i hela landet och i Falköping ökade Centerpartiet med ett mandat i fullmäktige. En härlig känsla och vi var många som sov gott den natten. Nu kunde det fortsatta arbetet påbörjas, hitta en överenskommelse med samarbetspartier där Centerpartiets politik fick en tydlig roll.

I oktober var det sista gången på min utbildning och det var med vemod jag åkte till Bryssel för sista gången. Så många nya vänner, så mycket jag lärt mig under de här tillfällena och nu skulle det ta slut. Som tur är kan vi på ett lätt sätt hålla kontakten och det är roligt att följa framgångarna som de övriga 29 har i sina länder.

I Falköping kom vi överens om att fortsätta styra kommunen tillsammans med S och KD och en överenskommelse gjordes. Nu ska vi fortsätta utveckla hela kommunen!

November brukar bjuda på regn och rusk men det blev inte så farligt. Istället blev det glans från Näringslivsgalan där många blev vinnare. Årets företagare blev Anders och Ann Engdahl, A lot decoration,

Jag var med och Nattvandrade i samband med Odencup. Roligt att träffa så många härliga ungdomar och det slutade med en vandring på åtta kilometer. Bra för både kropp och själ.

Sista fredagen i november var det klimatmanifestation utanför stadshuset. En tjej som heter Greta Thunberg började klimatstrejka i början av terminen och har fortsatt varje fredag sedan dess. Den här fredagen var det många i hela Sverige som följde hennes exempel och det var nästa 30 personer som kom till stadshuset.

Julmånad… Jag har tidigare varit på besök i Vartofta skola och nu var det dags igen. Det är mysigt att möta barnens entusiasm och frågor. Den här gången var det många frågor om vad som ska hända med Vartoftaskolans ena byggnad och Platåskolan. De skulle även bygga papperstorn och det var ett otroligt engagemang och en lika hög ljudnivå. 🙂

Jag älskar att dansa, har dansat oerhört mycket när jag var yngre så när frågan om jag ville vara med på Tomterock var svaret självklart JA!

I år var det Anna-Lena Mann, Peter Fritzon och jag som var med och kämpade. Årets dans var en blandning av Modern och Disco och vi fick slita lite för att få ihop armar och ben. Tur att Hanna och Emma från Art Dance hade ett stort tålamod. Ett stort grattis till Peter som vann för andra gången.

Det här är bara ett litet axplock från 2018 men det är roligt att se tillbaka lite.

Och nu är det bara några få dagar kvar på året och jag vill önska er alla ett gott slut på 2018 och ett Gott Nytt 2019!

Jag passar på och gå lite djupare ett tag.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *