Ibland går det undan!

Under många år har man pratat om att den ”nya tekniken” ska användas mer men det har varit ganska trögt.

Vi är många som har tyckt att distansundervisning inom skolan borde kunna utvecklas och användas. Det finns många fördelar med det, en av dem är att små skolor kan ge undervisning med legitimerade lärare även om det är tufft att rekrytera personal. En annan del är att det skulle kunna möjliggöra för fler språkval på alla skolor.

Nu, när Covid19 härjar har hela gymnasiesverige distansundervisning och man tittar på att möjliggöra det för elever på grundskolan. Då främst för elever om är borta mycket. En effekt som man inte hade räknat med är att elever som tidigare inte varit i skolan plötsligt är med när de kan vara med på distans. Jättebra! Hoppas vi även efter Covid19 fortsätter utveckla distansundervisning.

För min del är det både utbildningar och möten som är på distans. Idag har jag suttit vid datorn från klockan 8 och bara ”mötat” mig. Börjar bli rätt trött i huvudet nu men det är ofantligt smidigt när man kan ”träffa” människor från hela Sverige utan att åka någonstans. Det spar både miljö, tid och pengar.

Sen är jag övertygad om att vi även behöver träffas ”live” och inte bara på distans men det är ett bra komplement.

Var rädda om er!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *