Internationell vecka…

usa-flagga

Up with People kommer till Falköping!
De gör två stopp i Sverige under 2016. Ett av dem blir i Falköping och det andra i Helsingborg. De kommer den 3-5 maj 2016 och idag hade vi det första planeringsmötet.
Up with People kommer hålla tre föreställningar i Falköping. Det är mellan 75-100 ungdomar som uppträder. Amina Johansson från Falköping är en av dem. Det är roligt att de kommer till Falköping.
Tack Conny Johansson och Gunilla J Carlsson för ert initiativ!

Imorgon fortsätter det internationella arbetet. Då kommer representanter från Belvidere , Illinois, USA. De ska besöka kommunledningen och ett antal företag i kommunen för att se om vi kan samarbeta inom olika områden. Vi tror att samarbete och kontakter med företag på andra sidan Atlanten är ett sätt att utveckla vårt näringsliv och vårt Falköping.

Men…Vi behöver ta oss till USA för att bli inspirerade. Idag besökte delar av kommunstyrelsen och några tjänstemän Rasta i Falköping. Två unga killar berättade historian om Rasta. Det första Rasta startade deras pappa upp i Brålanda 1973. Idag finns 25 Rasta i Sverige varav ett är i Falköping och där har de många idéer till framtida utveckling.

Kvällsaktiviteten är möte i Vartofta där jag ska träffa föreningslivet och lyssna på deras tankar om hur man kan utveckla samhället. I föreningslivet finns många goda tankar om hur vi kan jobba med utveckling i kommunen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *