Häng med oss på julafton!

Vi är nog många som tycker att 2020 har varit ett märkligt år. Vi har ändrat mycket i vårt sätt att vara och göra och vi har uppmanats till att hålla avstånd. Min upplevelse är att vi redan tidigare hade ett ganska stort avstånd och frågan är vad som finns kvar när pandemin är över.

Människor som tidigare känt sig ensamma har blivit än mer ensamma och de som varit vana att ha mycket umgänge är nu plötsligt utan den sociala gemenskapen. Det är inte bra för någon!

Nu närmar vi oss jul, som även i vanliga fall kan vara en tuff helg för många och med alla restriktioner som är nu riskerar än fler att bli ensamma.

Det vill vi, Roger och jag, försöka göra något åt även om det bara är för några timmar på julafton.

För några veckor sedan fick jag frågan från Roger på Falköpings närradio om jag kunde spela in ett litet ”julprat” som skulle sändas programmet ”tio i tolv” på julafton.

Jag tycker egentligen inte om att göra radio men efter lite övertalning sa jag okej. När jag sedan berättar det hemma var kommentaren: – Varför sänder du inte live i några timmar istället? Det skulle nog vara uppskattat i år när det är som det är.

Tanken var ju god men eftersom jag tycker det är svårt att göra radio så tvekade jag. Dagen efter ringde jag till Roger på radion och sa: – Visst är det så att ni inte jobbar på jul? Roger svarade att nej, det gör vi inte men varför undrar du?

Jag berättade om idén, att livesända radio i några timmar på julafton och Roger bara svarar;
– NU jobbar jag på julafton, det är ju en jättebra idé!

Sagt och gjort, nu ska vi sända liveradio på julafton och på det sättet vara lite sällskap för de som önskar.

Vi börjar 11.50 och sänder till 14.00 och vi kommer ha många gäster och ha mycket härlig musik. Vill man, kan man ringa in för att önska någon låt eller göra en hälsning. Om man vill kan man även följa/se sändningen på närradions fb-sida. Känns lite avancerat nu men det blir nog bra. 😉

Under veckan har jag ringt till de som jag vill ska vara med i programmet och det är helt fantastiskt roligt för alla jag frågat har sagt JA, det vill jag gärna! En av gästerna sa; – jag kan åka till någon rolig plats och berätta från den, blir det bra? Det är ju en helt underbar idé och inte ens jag vet vart ifrån ”liverapporten” kommer.

Så nu laddar jag för fullt och hoppas att ni vill vara med oss en stund på julafton.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *