Många olika perspektiv

Igår var det många känslor, glädje, sorg, oro, tacksamhet, ilska…inte konstigt att jag var trött när dagen var över.

Efter en natts sömn har jag på något sätt landat efter gårdagens alla olika händelser. Invasion, begravning, bröllop, årsmöte med Centerpartiet och antagande av fullmäktigelistan inför valet i höst. Det känns nästan lite surrealistiskt när jag reflekterar över gårdagen.

Stort och smått kan man tänka, samtidigt som varje händelse är stor var för sig.

Att vakna upp och inse att Ryssland har startat krig och håller på att invadera Ukraina ger inte någon skön känsla i kroppen. Vad händer liksom? Om vi känner så, hur känner då inte alla som bor i Ukraina? Vi som inte varit med om krig kan nog aldrig förstå och jag hoppas att vi slipper vara med om det.

Putins agerande, direkta och indirekta hot i hans uttalande och handlingar gör situationen än mer otäck. Vad kommer härnäst?

Många jag pratade med igår tryckte på att det är så nära Sverige. Det är klart att det blir mer påtagligt för oss när det är nära men krig är, oavsett var i världen det sker, otäckt. Det är människor som lever i ständig skräck, offras och lider, det händer i alla krig. Men det är klart, det är inte långt mellan Sverige och Ukraina och det skrämmer oss mer.

Som ni säkert vet är jag både begravningsförrättare och vigselförrättare. Igår hade jag båda dessa hedersuppdrag, stora stunder för alla berörda men på helt olika sätt.

Vigsel, full av glädje och lycka, begravning, full av sorg och saknad. Stora livshändelser med mycket känslor som självfallet påverkar mig också även om jag ”bara” är förrättare. Det kräver, mer än vanligt, att man är här och nu i både kropp och själ för att göra den här stunden extra fin för alla som är med.

Efter en förmiddag full med känslor åt olika håll var det återigen dags att byta fokus. Möten och planering inför Centerpartiets årsmöte och antagande av fullmäktigelistan inför valet i höst.

Även det här är en stor händelse, att få förtroendet från medlemmarna att representera partiet och driva centerpolitik tillsammans med de andra kandidaterna.

Det blev en lång dag med mycket känslor, tankar och funderingar och när jag väl landade hemma vid 22.30-tiden behövdes lite tid för att försöka sortera allt som hänt.

Lite dagenefter-reflektioner…

Till brudparet, stort lycka till.

Till familj och vänner som igår tog farväl av en älskad familjemedlem, var rädda om er och minns alla fina stunder ni haft tillsammans.

Till Ukrainas invånare…ja, finns det ord som räcker till? Måtte Putin ta sitt förnuft tillfånga och ta hem sina trupper och låta Ukraina vara. Låt det bli fred!

Slutligen, stort tack för förtroendet att vara förstanamnet på Centerpartiets fullmäktigelista, vi är ett gott gäng som ska jobba ihop, riktigt roligt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *