Nära eller långt bort?

Idag har jag varit på besöksnäringsdag i Göteborg med Västsvenska turistrådet. Besöksnäringen är det snabbast växande näringen i Sverige. Under 2014 omsatte den 269 miljarder. 97 miljarder av dem kom från utländska besökare. Det blir 11 miljoner per timma. Den inhemska turismen omsatte 20 miljoner varje timma!

FullSizeRender (78)

Den lokala maten är en stor del av omsättningen och lunchen idag bestod av mat från Västsverige. Bland annat kött från Grevbäck utanför Hjo.

159 000 personer jobbar inom turistnäringen, och ca 30% är under 26 år. Det medför att den höjda arbetsgivaravgiften för ungdomar kommer slå hårt mot vara yngre och besöksnäringen!

Kvällen avslutade hos sonen i hans nya lägenhet. Vi åt gott och kom passande nog in på våra resor som vi gjort. Vi har bidragit till besöksnäringen i ganska många länder, både tillsammans och var för sig.

De bästa minnena är från Venezuela, när vi sov i djungeln utmed Orinocodeltat. Alla dessa ljud och dofter man kände och hörde…

Delta_del_Orinoco

Det andra när vi var i Oman och sov i öknen. Där var det så tyst att det gjorde ont i öronen. Mössa och vantar krävdes och ändå var det kallt…

RUBALKHALIUAE.3

Mina favoriter i Sverige är västkusten där det är dykvänligt och klippigt. Den lilla byn Ramsjö och Umeå hör också till favoriterna. Sverige är fantastiskt vackert!

4CEE20FE-25C8-4F4C-BA14-659268BA5F35

Det är kul att resa oavsett om det är långt bort eller nära. Det ät lätt att tappa bort närområdet men det finns oerhört mycket att upptäcka i Skaraborg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *