Praktik och framtid

image Pannan på Marjarp vill få påfyllning av flis.

Det är spännande att vara ”praktikant” inom nya områden. För mig politiker och kommunalråd är det viktigt att ha kunskap inom många områden.
I början på mitt uppdrag var jag på ”studiebesök” i de kommunala verksamheterna. Arbetsutskottet i kommunstyrelsen gör företagsbesök för att höra från företagarna vad som fungerar och vad som behöver förändras.

Den sista månaden har jag haft möjligheten att vara med vid några inspektioner som Miljösamverkan Östra Skaraborg gjort. Det sista besöket var vid värmeverken i Falköping. Spännande att se hur inspektörerna jobbar men även att se verksamheterna från en annan vinkel. Gläds åt att Marjarp och Dotorps värmeverk är välskötta och att personalen ständigt jobbar medvetet med förbättringsarbete.

image

På söndag är det dags för mig att sända ”radio Center”. Programmet kommer handla om ShelterBox och Up With People.
Shelterbox är en internationell katastrofhjälpsorganisation som levererar livsnödvändiga saker till människor som drabbas av katastrofer. En box kan innehålla tält, filtar, skolmaterial, verktyg och kastruller.

Under helgen är det arbete som gäller. Centerpartiet har en regional konferens under fredagskvällen och hela lördagen då vi ska prata framtid… Agenda 2025! Känns avlägset men vi är snart där…

image

Hoppas på lite mys med hjälpredan också 🙂

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *