Riksdagsinfluenser i Falköping

image

Tredje lördagen med olika uppdrag… Nästa lördag är det påskafton och då ska jag vara ledig 🙂 Tur att jag tycker om att göra det jag gör, det är roligt och intressant på många sätt.

Idag fick vi besök av Johanna Jönsson, taleskvinna för integration- och migrationsfrågor för Centerpartiet i riksdagen. Vi besökte Connect och Mohammed berättade om deras arbete. De jobbar för att för bättra integrationen och öka förståelsen mellan olika kulturer.

De är åtta personer som under ett år arbetar på Connect som från början var ett projekt som dels skulle öka integrationen men även få fler människor i arbete. Idag är det åtta olika nationaliteter som arbetar där och de hanterar 14 olika språk tillsammans.

Att möta olika kulturer och få större kunskap är en viktig del i integrationsarbetet. En gång i månaden anordnas ett kulturcafé i stadshuset. De började i Connect lokaler men de har växt ur lokalerna. Det kommer ungefär 100 personer varje gång, säger Mohammed och det är blandad publik. De personer som är ombedda att berätta om sina kulturer lyfter både bra och dåliga saker och man berättar ur kvinnligt och manligt perspektiv.

Johanna tyckte det var bra initiativ från kommunen och tipsade om hur andra kommuner jobbar för att vi ska kunna stärka verksamheten ytterligare.

Bra start på dagen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *