Ska du börja i vår klass?

Igår var jag på studiebesök i Vartofta skola och jag fick världens underbaraste kommentar. Ska du börja i vår klass? frågade en tjej som går i årskurs 4. Först fick jag fundera på om jag ser så ung ut…Sen om hon trodde att jag var en ny lärare…Jag valde det första 🙂

Jag var i både klass 4 och 5 igår och jag fick många frågor om Platåskolan, skolmat, varför det serveras fisk så ofta och vad jag tycker om att göra.

I slutet av lektionen med klass 5 skulle de ha ett teknikpass som handlade om samarbete och ”byggnation”. De skulle bygga så högt som möjligt med papper och tejp. Fyra grupper med entusiastiska ungdomar medförde en ljudnivå som inte mina öron var vana med kan jag väl erkänna. Men roligt var det 🙂

Den ena gruppen började snabbt att bygga men tornet rasade och de fick börja om. Samarbetet var lite si så där och viss irritation fanns.

En annan grupp samarbetade riktigt bra och de byggde ett torn som var en bra bit över två meter. De såg ut som vinnare men de ville göra det lite högre och vips så blev det för tungt och rasade.

Under tiden hade den andra gruppen gjort om sitt torn för tredje gången och de hade kommit på hur de skulle samarbeta. Även om tornet hade lite annorlunda utformning var det de som till slut var ”vinnare”. Roligt att se vilket engagemang alla hade och härligt att höra när en elev räckte upp handen och sa; – vi måste gratta det vinnande laget. Inga dåliga förlorare här inte!

På kvällen var det återigen dags att fira de som jobbat i kommunen i 25 år. I år börjar mina gamla klasskompisar få 25-årsgåva och det känns lite ”skumt”. Hur har det här gått till liksom?

1993 var året de anställdes och jag gjorde en tillbakablick. Det året stannade X2000 för första gången i Falköping och de skulle utreda om det fanns behov för att fortsätta.

Ett friskvårdsprojekt startades upp i kommunen och Odenbadets tekniska anläggning datoriseras.

Bill Clinton tillträder som president, Jas 39 Gripen störtar vid en flyguppvisning. Pehr G Gyllenhammar lämnar Volvokoncernen efter 22 år.

Årets låt är Himlen runt hörnet med Lisa Nilsson och parfym är Årets julklapp.

Kvällens underhållning var The Teachers, lärare från Ållebergsgymnasiet, som mixade julmusik och annat svängigt.

Det är ungefär 3300 anställda i kommunen och vi har oerhört många engagerade människor som gör sitt bästa för att vi ska ha nöjda barn, äldre, föräldrar, anhöriga och kommuninvånare.

Därför är det extra roligt att få fira de som jobbat i kommunen i 25 år. att visa vår uppskattning för det arbete som de gör. Varje dag och hela året.

Stort tack!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *