Sommarkort och sommarlov!

För ett tag sedan fick jag en idé till mig av Sofia som jobbar som badmästare i kommunen. Hon tyckte att vi skulle ge årskurs 6 ett sommarkort till våra tre bad. Sommarkortet innebär fri entré till våra tre bad, Stenstorp, Floby och Odenbadet, under sommarlovet.

Det finns många fördelar med att fler ungdomar kan komma till våra bad och ha det som en roligt mötesplats. Det gynnar simkunnighet, vattenvana , man har något att göra under lovet och är bra för folkhälsan i stort. Bra vattenvana och kunna simma är ett bra sätt att minska olyckor men det är också en färskvara som behöver underhållas, säger Sofia, badmästare och Victor, badchef.

Sagt och gjort, idag fick alla elever i årskurs 6 sitt sommarkort och Sofia, Victor och jag var i Stenstorp och delade ut korten innan ungdomarna gick på sommarlov. Tanken är att vi ska prova det här i två år först och främst.

Min förhoppning är att vi på sikt ska kunna ge alla barn och ungdomar (0-19 år) en fritidscheck som de kan använda för att vara med i en förening, köpa årskort på badet eller något annat som gynnar delaktighet, gemenskap och att de rör på sig mer. Sommarkortet är ett sätt att prova om det uppskattas och ger den effekt som vi hoppas på och om det gör det får vi så fall får vi hitta en mer långsiktig lösning tänker jag.

Stort tack till alla som donat och fixat så vi kunde få till det! Det var uppskattat av de som vi delade ut korten till.

Hälsning till alla årskurs 6-ungdomar;

Hej på dig!

Nu närmar sig sommaren och förhoppningsvis blir det varmt och skönt. Vi vill ge dig som går ur årskurs sex en sommarpresent.

Det är ett sommarkort som ger dig gratis entré till något av våra bad, Stenstorp, Floby och Odenbadet.

Hoppas det blir en bra sommar med sol, bad och många roliga timmar i plurret.

Simma/bada lugnt och ha ett bra sommarlov.

Karola Svensson,

Kommunalråd och ordförande i utskottet för social hållbarhet

Ha ett härligt sommarlov önskar jag alla som slutat skolan idag och som tar studenten imorgon.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *