Spretigt!

Mina veckor brukar vara ”spretiga” men i valtider är det spretigare än vanligt. Seniorfrågor, varmvattenbassäng, kostfrågor, samtal inför vigsel och utdelning av material och mycket annat.

I måndags träffade jag en man som var oroad över varmvattenbassängen på sjukhuset. Han är engagerad i Hjärt-lungförening och de har många medlemmar som badar varje vecka.  Varmvattenbassängen är viktig för många människor i kommunen och vi behöver hitta en smidig lösning.

På tisdagskvällen var partierna inbjudna till KPR, Kommunala pensionärsrådet, för att debattera seniorfrågor. Pensioner, skatter, nära vård och tandvård var en del av det vi pratade om.

Mötesplatser kom också upp men ibland uppfattar jag det som att det ska vara i tätorten. Det är lika viktigt att det finns mötesplatser runt om i hela kommunen.

Idag har jag varit i valstugan och pratat vård, solceller, miljöfrågor och vad vi vill med framtidens skola. Kul när det kommer fram ungdomar som är både pålästa och engagerade! Vi hade även besök av Frida Nilsson från Lidköping som kandiderar till regionen.

   

Vi har en stor kommun och i kampanjtider är det mycket som ska göras och mycket material som ska delas.  Jag är så glad över att jag har en go familj och härliga vänner som kan tänka sig att hjälpa till, både sena kvällar och tidiga mornar.

Igår startade förtidsröstningen och det var härligt att se vilken rusch det var till vallokalen. Tror att det här valet är viktigare än någonsin och jag hoppas att valdeltagandet kommer öka ytterligare det här valet.

Den här kvällen avslutas med energimöte som handlade om Sveriges klimatmål där vi senast 2045 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser i atmosfären och biodrivmedel. Känns bra att laddhybrider och elhybrider (bilar) har fördubblats sedan 2016.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *