Tillbaka i skolbänken

image

I tisdags var ett gäng härliga ungdomar från Ållebergsgymnasiets introduktionsprogram på studiebesök i stadshuset. Idag var jag inbjuden till dem 🙂

På programmet stod demokratifrågor, bostäder och arbete. Läroplanen ställer krav på att eleverna ska lära sig om demokrati och styrelseskick. De hade många bra frågor och stort intresse och det blev bra samtal.

Dagen fortsatte med kollektivtrafikens utveckling i regionen. Det är oerhört viktigt att möjligheten till bra kollektivtrafik finns både på landsbygden och i tätorterna. Risken finns att man gör satsningar där det blir snabbast utdelning på fler resenärer och det gynnar inte landsbygden. Vi behöver även ta hänsyn till resta kilometer när vi utvärderar nyttjandegraden på kollektivtrafik.

Det är lätt att säga att man har fler som åker kollektivt i Göteborg där det finns bra förbindelser men det är inte alltid man åker långa sträckor. På landsbygden åker man däremot längre sträckor även om det inte är lika många som kan åka kollektivt. Dels för att det bor färre människor på landsbygden, dels för att förbindelserna inte alltid är anpassad efter behoven.

Roligt med variationsrika dagar!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *