Vår framtid!

image  image

Igår var jag i Vartofta skolan för att prata framtid…med framtiden – våra ungdomar! De ska prata om hur de vill att Vartofta ska se ut 2065. Samtidigt ska det tas fram en översiktsplan för kommunen och jag ser fram emot många kreativa förslag från ungdomarna i Vartofta.

I mitten av december kommer samma ungdomar och hälsar på i stadshuset och då ska de överlämna sina idéer. Spännande!

image

Sedan några år tillbaka har Falköpings kommun samarbete med Nässjö, Borlänge och Lindesbergs kommuner. Samarbetet handlar om samhällsplanering och möjlighet till att påverka rikspolitiken. På Almedalen hade vi föreläsningar och möten med ministrar för att prata om integration och migration. Nu fortsätter vårt arbete och det känns än viktigare nu i och med den stora flyktingströmmen.

Frågor som vi diskuterade under gårdagen var hur vi ska kunna möta det ökade behovet av evakueringsplatser. Hur ska människor kunna komma ut i arbete fortare? Hur kan arbetsförmedlingen och kommunen jobba närmare för att minska arbetslösheten? Vi behöver ett närmare samarbete med migrationsverket och andra aktörer för att kunna planera kommunen samhällsutveckling.

Vi kommuner som samarbetar ser ganska lika ut och det är bra att vi kan ta del av varandras erfarenhet. Det är också en styrka att vi samarbetar när vi träffar ministrar för att diskutera samhällsutveckling i stort.

image  image

Kvällen avslutades i Kavlåsstugan medostbuffé från Falbygdens Osteria och underhållning av Perra Ljungberg som sjöng visor av Falköpingsskalden, John ”Jönn” Liedholm.

Idag börjar vi med information från Sveriges kommuner och landsting och planering för framtiden.

Ikväll blir det middag med internationella kommittén för Cittaslow med representanter från Turkiet, Italien, Cypern och Holland.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *