Give more focus of what you can do, not on what you can´t!

Om dagen igår var lite lugnare med resa, besök på EU-parlamentet, mentorstid och middag så har fredagen varit betydligt mer intensiv. Ingen semester här inte!

Halv nio startade vi upp första passet som handlade om att planera kampanjarbetet. Eftersom vi precis haft vårt val kan jag även reflektera över vad jag kunde gjort annorlunda. Nästa gång ska jag planera vissa saker tidigare och jag ska tänka kampanj-team på ett tydligare sätt. De sista veckorna innan valet fick jag hjälp av släkt och vänner med att dela material, städning av lägenhet och matlagning. Oerhört tacksam, det underlättade mycket i mitt liv när det var som mest intensivt.

Pass två handlade om kampanjstrategier och här fick jag en liten AHA-upplevelse och jag kommer försöka borsta bort Jante än mer framöver. För några år sedan hade Centerpartiet ”Kill Jante” som slogan och det är dags att ta fram den igen!

På eftermiddagen kom Sophie Wilmes, minister of Budget på i Belgien och berättade om sitt jobb,  hur hon får ihop jobb, familjeliv och fritid och hur man kan hantera skuldkänslorna över att inte alltid finnas med barnen. Intressant!

Halvvägs på dagen…Tre pass kvar 🙂

Eftermiddagens tre pass handlade om att skapa ett vinnande kampanjarbete, hur man jobbar på ”fältet” och får fler människor att gå och rösta. Efter den här dagen inser jag än mer hur viktigt det är att bygga team och planera tidigt för att kunna jobba stenhårt de sista tre-fyra veckorna.

Sista passet handlade om budskap och storytelling och det blev lite annorlunda än det var tänkt eftersom vår mentor hade fått förhinder. Trist, samtidigt fick vi tid att förbereda oss på vårt examenstal som vi ska ha imorgon. I arbetsgruppen fick vi framföra vårt tal om det var klart eller få feedback på våra tankar kring talet. Nyttigt!

Ingen av oss var riktigt klara med vårt tal och egentligen borde vi känt oss obekväma med att framföra det vi hade men det finns en stor tillit och respekt inom gruppen och det är en häftig och härlig känsla. Ingen vill något illa, tvärtom, alla vill hjälpa varandra att utvecklas så mycket som möjligt.

Är så glad och tacksam för att jag fått vara med på den här utbildningen!

Nu middag, mer engelska, mer inspiration och sen är det nog fullt i huvudet för idag och sen hoppas jag på repris imorgon bitti av morgonens vy.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *