Floby Överskottslager

Vi har drygt 4000 företag i Falköpings kommun och igår var jag på besök hos ett av dem, Floby överskottslager AB.

Det är ett familjeföretag som startades upp av Olle Gustafsson som från början hade ett sågverk efter kriget. När företaget var som störst var det 30-35 anställda.

Olle hade stor kunskap inom trähantering och runt 1955 fick Olle en fråga från Belgiska Kongo om han kunde flytta dit för de behövde hans träkunskap. Av olika orsaker blev det inget men namnet Kongo-Olle hade uppstått.

1960-1961 beslöt han sig för att sälja av sågverksdelen och började istället köpa in militära grejer men även dödsbo och Floby Överskottslager var igång.

Börje, son till Olle, fanns med tidigt i företaget. Redan som 12-åring var han med på marknader och i butiken. När Börje sen träffade sin fru, Bibi, började hon också följa med på marknader. För att vi skulle träffas fick jag följa med, sa Bibi med ett leende.

Idag är tredje generationen med i företaget och Daniel har startat upp en e-handelssida och sociala medier som en del i utvecklingen.

Vi har ungefär 1000 olika saker på webbsidan och det är kanske en 1/10 del av alla saker vi har, säger Daniel och ler.

Under tiden som vi går rundvandring i butiken börjar Bibi packa beställningar som ska skickas under dagen till kunder som finns både i Sverige och över hela världen.

Stort tack för frukost och ett intressant besök!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *