Fridays for future

Idag har jag tagit emot en klimatmanifestation vid stadshuset. Manifestationen är inför klimatmötet som börjar nästa vecka där 200 länder kommer vara representerade för att prata klimat och miljöfrågor.

Manifestationen som var idag är startad av Greta Thunberg, 15-årig tjej från Solna, som började klimatstrejka 20 augusti fram till valet 9:e september. Därefter har hon strejkat varje fredag, därav namnet Fridays for future.

Klimatfrågan är oerhört viktig och vi behöver alla hjälpas åt och göra det vi kan för att minska miljöpåverkan.

I kommunen jobbar vi på många sätt för att minska miljöpåverkan. Vi är delägare i vindkraftverk, vi bygger miljöeffektivt, sedan många år tillbaka tillverkar vi biogas och vi har varit drivande i att samla in matavfall till biogasanläggningen. Idag får vi matavfall från nio kommuner i Skaraborg och fler kommuner är intresserade.

Marjarp och logistikcenter är stora satsningar som minskar miljöpåverkan oerhört mycket genom att gods lastas över från lastbil till järnväg. AC Floby är ett av företagen som dels har lager i den nya terminalen och som ställt om mycket av sina transporter till järnväg och det har minskat utsläppen oerhört mycket.

Men, även om vi gör mycket kan vi göra mer och det bör vi göra tillsammans.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *