Stort tack till alla!

Igår var det valdag till EU-parlamentet och vi fick ett resultat efter veckor av kampanjande med olika aktiviteter, här kommer en liten summering av saker vi gjort.

Det har blivit många steg under veckorna när vi ”lappat” brevlådor, alltså delat information i brevlådor, vi är en stor kommun. Vi har delat valsedlar, haft pendlarkampanjer där vi delat information och lite annat smått och gott vid stationen. Bland annat våra påsar med budskapet ”Grisar utan knorr är bara okej om de smakar mint och kommer från Gränna”.

Jag blev inbjuden för att prata varg av LRFs kommungrupp i Herrljunga och det blev en spännande och intressant kväll.

Vi var även inbjudna till Ållebergsgymnasiet där våra duktiga CUF:are fanns på plats och vi var med på lantbruksmässan i Lidköping och var med och sponsrade klassfotbollen.

Som vanligt var det stort nationaldagsfirande i Plantis där vi, som alltid, bjöd in till samtal under tiden som man fikade på hembakade kakor. Vi hade även ett blädderblock där man fick skriva vad man tycker om EU, vad som är bra eller vad man vill förändra och som tack för detta delade vi ut en solros, Ukrainas nationalblomma.

Det var många kloka saker som kom upp och det blev bra samtal. Värna om demokratin, fred, frihet, jämställdhet, yttrandefrihet, miljö och minskade utsläpp, öppna gränser, skydda aborträtten och tillsammans är vi starka är några av alla de ord och tankar som skrevs ner.

Det finns två saker som berörde mig lite extra och som skrevs av två yngre killar, cirka 10 år gamla. Det ena var ”var alltid snäll” och det andra var ”Jag vill att Sverige ska vara snällt”. Så kloka och underbara medskick som vi behöver arbeta för på alla nivåer.

Under nationaldagen var även en av Centerpartiets EU-kandidater på plats, Emma Blomdahl Wahlberg, för att svara på frågor och berätta om vad hon tycker är viktigt med EU.

Men nu är EU-valet 2024 över och vi har en ny mandatperiod att se fram emot. För Centerpartiet blev det näst bästa valresultatet någonsin och tack vare alla er som röstat på oss kan Emma Wiesner och Abir Alsahlani fortsätta sitt viktiga arbete i EU för att det ska bli så kloka beslut som möjligt för oss i Falköping och i Sverige.

Stort tack till alla som har röstat på Centerpartiet och stort tack till alla som har kampanjat!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *