59 dagar kvar!

image

Vem blir nästa president i USA, Hillary Clinton eller Donald Trump? Det avgörs om 59 dagar, den 8:e november.

image

Marcus Oscarsson, politisk expert, var inbjuden till en företagarlunch i Falköping där han berättade om det aktuella läget i USA´s presidentval.

image

När den första tv-debatten sänds tror han att 150 miljoner tittare kommer följa debatten, viss skillnad från de svenska partiledardebatterna.
Han upplever att det är en mer hätsk kampanj den här gången och att man tappat bort politiken och sakfrågorna. Det har mer varit ”skandalerna” kampanj och valrörelse.

För första gången är det en kvinnlig kandidat men tyvärr är det uppemot 20 % som inte kan tänka sig att rösta på en kvinna, oavsett om hon är demokrat eller republikan. De anser att kvinnorna ska vara hemma och laga mat….Hmmm! Kanske borde jobba på ett mer jämställt samhälle? Hoppas att inte siffran är lika hög i Sverige.

Marcus får frågan om vem han tror skulle vara mest lämplig som president -” båda två skulle fungera som president. Trump är starkare på inrikespolitik än utrikespolitik och skulle nog kunna bli en bättre president än vad många tror”.

Som svar på vem han tror och hoppas ska vinna valet blir svaret -” Må bäste kvinna eller man vinna”. Ett diplomatiskt svar!

Efter 44 manliga presidenter, är det nu dags för den första kvinnliga presidenten?

04.52 den 8 november tror Marcus att vi har ett svar…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *