Engagerade invånare och bra ”språking”

Efter två år med restriktioner är det extra roligt att träffa människor och ha en bra ”språking” som en gammal kollega kallade ett bra samtal för.

Förra veckan var Centerpartiet i Odensberg där vi hade bjudit in till grillkväll vid lekplatsen. Det blev verkligen bra samtal med både barn, ungdomar och vuxna om gång – och cykelvägar, en betongplatta som man kan åka skate på, isrink till skolan och frisbeekorgar på Odenskulle.

Två av tjejerna vi träffade har precis flyttat in i den nya skolan och de var så nöjda. Vi fick en rundvandring i skolan innan grillkvällen och jag kan förstå tjejerna, en riktigt fin skola med härliga utrymmen. Nu när skolan är klar börjar renoveringen av förskola och kök så att det blir fräscha och mer ändamålsenliga lokaler.

På torsdagen var det Hackathon i Falköping där vi träffade elever från årskurs 8 och 9 för att höra deras tankar och idéer om saker som påverkar ungdomar idag. Det var härligt att prata med alla engagerade ungdomar och mycket kloka funderingar kom fram.

I min grupp pratade vi framtid och möjligheten att kunna få jobb och tjäna pengar även om man är 14-15 år. En kille hade tre jobb och tyckte att det inte var så svårt att få jobb medan andra inte riktigt visste hur man skulle göra.

Det resulterade i att man vill ha mer ”jobbkunskap” i skolan där man får lära sig mer om hur man söker jobb men man vill även ha mer information från näringslivet. Ett förslag var att företagare skulle komma till skolorna och berätta om sitt företag och att ha så kallad ”speeddejtning”.

På så sätt kan ungdomarna bli mer säkra på vad man vill arbeta med och välja rätt utbildning men man skulle även få ett kontaktnät inom näringslivet som skulle gynna både ungdomar och näringsliv. Det här är något som jag tror jättemycket på och det vore roligt om det kunde genomföras på alla skolor.

Igår var det dags för nya intressanta samtal i ett av kommunens bostadsområden. Välfärd, skola, omsorg var de största samtalsämnena men även hur Covid19 har påverkat livsviljan och att fler ungdomar borde få praktik i kommunens verksamheter.

Ett annat förslag var att använda överskottsvärmen från ishallen för att värma konstgräsplanerna på vintern för att de inte ska bli för hårda att spela på.

Stort tack till alla engagerade kommuninvånare och jag ser fram emot fler bra samtal!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *