Folkhälsopris 2021

Under många år har kommunen delat ut Folkhälsopriset till någon eller några som på olika sätt inspirerat, motiverat, möjliggjort för fysisk aktivitet eller på annat sätt arbetat för att människor ska känna sig delaktiga.

Det är alltid lika roligt att få dela ut det här priset och i år ska jag få göra det två gånger eftersom vi tog beslut om två mottagare av priset för 2021.

Idag har vi delat ut det ena priset som Violeta Kazic på Art Dance fick ta emot. Violeta är en fantastisk människa och danspedagog och hon var med och startade Art Dance 2007.

När de startade upp föreningen hade de runt 50-tal barn och unga och idag är det 300-450 barn och unga som dansar under en vecka.

Det är viktigt att alla barn och unga ska kunna vara med i dansen och på uppvisningar, säger Violeta. Föreningen har under alla år sett till att uppvisningskläder med mera ska finnas till alla, det ska inte vara en kostnadsfråga säger Violeta.

För er som träffat Violeta så vet ni att hon är en färgstark person med stort hjärta och nära till tårar och hon torkade både en och två tårar när motiveringen lästes upp.

Stort grattis Violeta, du är en värdig mottagare av Folkhälsopriset 2021!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *