Hur blev 2017 nu då?

Hoppas julen varit bra och att ni njutit av mysigt sällskap och god mat. För min del blev det både mysigt sällskap, mycket sällskapsspel och alldeles för mycket mat…

2017 börjar närma sig sitt slut och vad passar bättre än lite tillbakablickar från året som varit och jag har blandat friskt. Det finns minnen från arbetet inom kommunen, privata minnen och delar från Centerpartiet.

 

En stor av del av första kvartalet handlade om den nya skolorganisationen. Vi hade ”live-chat” med medborgare, många samtal och mail och ett fullmäktigemöte där åhörarläktaren var full av engagerade människor.

Under våren lämnades ett folkinitiativ in där uppropet var att skapa en större delaktighet eller att göra om skolorganisationsutredningen.

Jag var i Vartofta för att prata framtida tågstopp, det iordningställdes nya kolonilotter i samband med att demenscentret började ta form och nya detaljplaner påbörjades.

Vi genomförde samhällsvandringar i Floby och Vartofta och som vanligt kom det fram många kloka tankar och idéer.

Vindblomman i Broddetorp invigdes och Earth Hour lockade ut många människor på stan och det var väldigt trevligt.

Peking Operan kom på besök och genomförde en uppskattad föreställning.

Tidskriften Fokus utsåg Falköpings kommun som en bra kommun att bo i och vi hamnar på plats sex av 290 kommuner. Bra!

Nästa positiva placering var näringslivsrankingen som visade att vi återigen förbättrat vårt resultat och hamnade nu på plats 95 av Sveriges kommuner. Tack till alla som medvetet jobbat för att förbättra näringslivsklimatet i kommunen.

I enkäten, ”nöjda medarbetare” fick kommunen som arbetsgivare oerhört bra betyg vilket känns bra.

  

Under hösten invigdes Köttorget, H&M och Cervera som på olika sätt stärker centrum. Dessutom invigdes 24 nya lägenheter och på Prästgårdsgärde vinner företaget OBOS markanvisningstävlingen och det planeras för 170 nya lägenheter.

Näringslivsgalan blev återigen en succé, deltagandet har ökat ständigt de senaste åren och en rörd Anders Lantz tog emot priset som Årets företagare.

 

Ordet ”skräpytor” yttrades för första gången om landsbygden vilket Annie Lööf starkt tog avstånd från och jag kan bara hålla med. Blir fortfarfarande upprörd när jag hör ordet! Landsbygden är en förutsättning för att vi bland annat ska kunna leva det goda livet, få mat på bordet och kunna ställa om till förnybar energi.

Centerpartiet jobbade hårt för att inte kilometerskatt skulle införas och som tur var backade regeringen om förslaget som annars hade slagit hårt mot landsbygden och hela åkerinäringen.

Elisabeth Andersson, Påverås gårdsmejeri, blev utsedd till Årets kvinnliga företagare av Centerpartiet i Falköping.

Under sommaren fick Centerpartiet fick sina högsta undersökningssiffror på 26 år och vi har fortsatt bra siffror.

Under året har vi gjort några pendlarkampanjer och det är alltid lika roligt att möta glada och morgonpigga resenärer.

Vi har även varit på några studiebesök, bland annat på Odenfönster och på JB Villan. Vi har duktiga företagare i hela kommunen!

Att få besök från skolorna är oerhört roligt och givande. Under året har IM-språk från gymnasiet varit hos mig i stadshuset. Jag har även varit på Vartoftaskolan och träffat elever och personal. Hoppas på fler besök under 2018.

Min dotter, Mikaela, tog studenten och när det var dags för bal fick jag äran att göra håruppsättningen. Det var stort!

Under tidig höst kom kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Varnhem för att vandra till Broddetorp. Vi var några från kommunen som hade förmånen att vara med. Det var en verkligen en annorlunda dag och det var roligt att både träffa Victoria och Daniel man även många kända Broddetorpsbor. 20 000 steg blev vandringsresultatet.

Under våren utbildade jag mig till trestjärnig dykare och sommaren har innehållit en del dykning utmed västkusten.

  

Det fick även bli några nätter under bar himmel och det är bara att inse att vädrets makter rår man inte på. Vi fick både regn, storm och uppehåll så det var inte långtråkigt kan jag säga.

Men allt är tyvärr inte glädje och solsken under ett år och under sommaren omkom en av våra medlemmar i dykklubben och stor sorg infann sig.
Under hösten gick även Conny Johansson bort och saknaden har varit och är fortfarande stor.

Men mitt i detta som kallas livet finns också stora glädjeämnen och till dessa hör de vigslar som jag fått glädjen att hålla under året.

Så glädje och sorg går om vartannat.

Men nu börjar snart ett nytt år och vi har bara en sak att göra… att vara rädda om varandra, ta vara på glädjestunderna och försöka leva livet på bästa sätt!

Gott slut på 2017 och gott nytt 2018!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *