Pricken över i…

Idag har det varit mycket möten…sex stycken förutom lite partiarbete i ottan…Intensivt kan man säga.

image

Några guldkorn som jag tar med mig från dagen är personal som gör det där lilla extra för våra barn och för sina kolleger. Daniella Gustafsson, kock på Vartofta förskola, tycker jag har en härlig inställning. Att hitta ”prickarna över i” för vad skulle ett i vara utan prick…:-)
Att fånga barnens uppmärksamhet och ”toppa maten” för att få barnen att prata och äta mat. Kokta ägg med budskapen Kram, små hjärtan, du är fin…

Ofta får man höra att ”det finns inga pengar” till att göra det lilla extra, men ibland räcker det med vilja och kreativitet! Så lite extra arbete ger så mycket extra glädje till alla! Tack för din kreativitet!

Ätrans Vattenråd´s årsmöte roterar mellan de sju medlemskommunerna och idag var det Falköpings kommun som var värdkommun. Mötet var på Ekehagens forntidsby som är helt underbar plats att vara på så här dags. Nu är det högsäsong med skolklasser och när jag kom dit var det fyra stora bussar och två små som var där. Hela Ekehagen ”myllrade” av barn på ”upptäcktsresa” genom historien.

image

I samband med Ätrans Vattenråds årsmöte utsågs årets ”Miljöpristagare 2016”. Årets pristagare är Sven-Erik och Berit Möller, Nydala kvarn, för sitt långsiktiga och värdefulla arbete för Ätranlaxen.

Arbetet med att räkna lax började redan 1954 av Sven-Eriks pappa. 1969 tog Sven-Erik och Berit över arbetet. Säsongen är mellan mars och oktober där de flyttar, märker och räknar laxarna. Är det riktigt mycket lax kan det vara upp emot 200 laxar per dag som ska räknas och flyttas.

Kravet för att en lax ska kunna märkas är att den är minst 12 centimeter och de märker ungefär 500 laxar på ett år. Det är ett gediget arbete som görs och Ätran ska bli en indexälv för Atlantlax i Västsverige.

Stort grattis till Miljöpriset och tack för ert arbete och ert engagemang!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *