Tack för ditt stöd!

Det känns otroligt skönt att åter få känna av det breda stödet från er. Det har kommit från väljare och vänner, från bekanta på stan och människor jag inte ens känner. Människor som vill höra av sig och ge lite kraft, då vårens turbulenta tid gör sig påmind. 

Under hösten 2018 och våren 2019 var det många, både personer som är verksamma i kommunen och personer som bor här, som hörde av sig till både mig och andra och berättade saker. Saker som till slut fick oss i Centerpartiet att tillsammans med Kristdemokraterna att kräva den förre kommunstyrelseordföranden i Falköpings avgång. 

Jag, och flera med mig, har många gånger fått frågor från media om detaljerna kring händelserna som lett till detta beslut. Jag lovade mig själv redan när allt började att hålla all information jag fått till mig för mig själv och det kommer jag att fortsätta med även om det blåser upp igen i framtiden. Jag är säker på att den information jag och fler med mig fått under den här tiden är fullt tillräcklig för mitt och andras agerande. 

Tidigare i veckan nåddes jag via media av att Falköpings före detta kommunstyrelseordförande har polisanmält både mig och Falköpings kommuns tidigare kommunchef för förtal. Vad anmälaren hänvisar till är information från ett internt krismöte med representanter från dåvarande samarbetspartier i Falköping, Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och vi i Centerpartiet. Det står honom fritt att polisanmäla vem han vill och nu är det upp till polisen att hantera den tidigare ordföranden i Falköpings kommunstyrelses anmälan.

När det händer allvarliga saker som kan påverka ett politiskt samarbete är det helt enligt sin ordning att parterna träffas för interna möten. Detta för att alla ska kunna ge sin bild av saken och för att samtala med varandra för att hitta lösningar. Vid ovan nämnda krismöten deltog ledningarna för den dåvarande politiska konstellationen i kommunen, mötena hölls med stängda dörrar.

De tjänstepersoner som på olika sätt agerat under vårens turbulenta tid har gjort det utefter kommunens riktlinjer och rutiner och dessutom i samråd med SKL:s jurister. Jag hade då och jag har nu fullt förtroende för våra tjänstepersoners arbete.

Jag känner mig trygg i att jag hanterat de aktuella händelserna på ett schysst sätt. Mitt fokus har alltid legat på att föra Falköpings kommun framåt. Nu är det dags att ta med oss lärdomarna från allt som hänt och skapa arbetsro för tjänstepersoner och politiker. Det är tillsammans som vi kan utveckla Falköpings kommun.  

Allt detta har, som ni redan vet, medfört att vi nu har ett bredare samarbete i Falköping: Allianspartierna har tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet enats om ett nytt styre.
Det gläder mig att kunna skriva att samarbetet fungerar riktigt bra, och det känns så skönt att vi är överens om att jobba framåt tillsammans för att utveckla Falköping på bästa sätt. 

Så jag vill åter säga TACK till dig som stått här bredvid mig under denna tid, det är sådana som du som får mig att vilja fortsätta.  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tack för ditt stöd!

  1. Jessika Loftbring skriver:

    Jag beundrar ditt engagemang. Det krävs mod att kräva någons avgång! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *