Tidsoptimisten som hann!

Jag har alltid varit tidsoptimist, eller som jag själv hellre säger, jag försöker använda min tid väl och inte komma för mycket innan utsatt tid. Kan erkänna att det ibland blir lite stressigt och försöker verkligen ändra mitt beteende.

Idag började Centerpartiets kommundagar i Stockholm och tåget skulle gå 9.41. Lugnt tänkte jag…Problemet var att det inte fanns någon ledig parkering när jag kom till stationen. Vad gör man då? Parkerar långt bort, skyndar till stationen och hoppas att man ska hinna. Och med en minut tillgodo var jag på stationen och det är bara att inse, jag lyckades även idag med att nyttja min tid väl och inte sitta och vänta för länge. 😉

Väl på tåget träffade jag härliga Centerpartister och efter några timmars intensiv ”språking” är det klart, valrörelsen startat. Mycket tankar och planeringar på vad som ska göras och hur vi gör det på bästa sätt. Spänningen stiger lite för varje dag!

Som vanligt är vi effektiva och lunchen intogs på tåget mellan Stockholms station och Arlanda så vi var klara och taggade när allt skulle dra igång.

Annie Lööf inledde vår gruppledarträff med en reflektion. Vi är på Arlanda och det är en plats som är full av hoppfullhet, förväntningar och är förändringarnas centrum, precis som vår valrörelse är full av detsamma.

Nytt ledarskap för Sverige är budskapet och några av valfrågorna handlar om förnybar och grön kraft som finns i hela landet. Jord- och skogsnäringen sysselsätter många människor, det visste jag. Men att skogsnäringen med ungefär 100 000 kvinnliga skogsägare är en av näringarna som har flest kvinnliga företagare visste jag inte.

Andra områden vi kommer jobba för är trygghet med fler poliser, vård och omsorg i hela landet och kortare vårdköer.

Efter Annies inledningstal kom vi in på värderings- och valstrategiska frågor. Men tyvärr handlade det även om hot och hat mot politiker. På vissa håll i Sverige är det politiker som hoppar av sina uppdrag på grund av hot mot sig själva eller familjen.

Jag har efterfrågat någon form av strategi för hotsituationer och efter vårt fullmäktigemöte i måndags kväll fick vi en bok som heter ”Personlig säkerhet”. Den handlar om hur vi ska hantera hotsituationer, vad vi ska tänka på inför valarbetet, säkerhetsåtgärder och så vidare.

Det är inte klokt att det ska behövas. Ingen ska behöva stå ut med hat och hot för att man är samhällsengagerad!

Sammanfattningsvis en bra dag och imorgon är det en ny dag, med nya möjligheter och nya människor att lära känna 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *