Vad är väl en bal på slottet…

Den kan ju vara tråkig…eller alldeles underbar 🙂

Igår var det dags för näringslivsbankett i Falköping och ungefär 200 personer var på plats. De flesta var företagare och anställda till dem. Näringslivet är oerhört viktigt för oss som kommun, både för attraktivitet, utveckling och arbetstillfällen. Vi har många fantastiskt duktiga företagare i hela kommunen, stora som små, från turistnäring, tillverkande industri, livsmedel, handel och många fler branscher. En kväll som den här hyllar vi ett antal företagare och det finns många fler som är värda att hyllas.

Som sig bör en sån här kväll fick vi god mat från Wrågården och show och musik från scenen av Janes Bomb.

Årets UF-företag som delas ut av Rotaryklubbarna var första prisutdelning och det är roligt att det är många UF-företag på Ållebergsgymnasiet, det bådar gott för framtiden. Det är inte lätt att ta fram vinnare när det finns 17 duktiga UF-företagare men till slut enades man om tre UF-företag som trots allt stack ut lite extra.
– Birdie Nam Nam UF som gör talgbollar av restprodukter i form av vegetabiliskt fett, överblivna fröer och knäckebröd som samlats in från lokala företag.
– Metallum UF har skapat en unik designprodukt av hållbara produkter, en ljushållare som är hopfällbar.
– Esteem UF skapar inspirerande armbandsflaggor som symboliserar budskapet om jämställdhet och respekt över hela världen.

Årets näringslivspris för hållbar utveckling fick Ann-Charlott och Bo Ottosson, Trädhushotell Islanna för sitt engagemang och mångåriga hållbarhetsarbete. De har hållbarhet som ledord och lever i samklang med naturen. I sitt tacktal sa Lotta: ”Min farmor sa alltid käre nån när något stort hände. Jag säger käre nån, käre alla – ett stort tack!”

Årets lantbrukare blev Markus Brisbo, Brisbo lantbruk. Han driver ett familjeföretag som idag har runt 90 kor. När pappa startade upp företaget var det 12 kor på gården vilket säkert var många på den tiden.

Årets handlare är ett pris där vi kommuninvånare varit med och röstat fram en vinnare. De som var nominerade var Eltjänst, Presentshopen, Golv & Färg i Floby, Ica nära Matfocus och Hälsobutiken. Priset gick till Ica nära Matfocus i Slutarp. Ett företag som funnits i många år och har tolv anställda, hög service och skapar egna matupplevelser.

Årets rookie gick till Sara Falk som har Stilfullt. För ungefär ett år sedan tog hon över butiken Miljöshopen och företaget har verkligen blomstrat, säger en glad Sara.

Falköpings ambassadör blev Falköpings FK för sin spökvandring på Mösseberg. Idén kom 2020 i samband med pandemin och att man ville aktivera medlemmarna trots att pandemin stoppade mycket annat. Det visades en del bilder från årets spökvandring och det var nästan så det skrämdes via bildskärmen 🙂

Efter lite show, musikquiz och att jag varit på scenen efter en kupp av Jerker Tenenbaum så var det dags för kvällens sista prisutdelningar, årets unga företagare och årets företagare. Båda dessa pris har många olika kriterier som ska uppfyllas och det är verkligen kvällens höjdpunkt.

Årets unga företagare gick till Victor och Louise Sandberg, Sandbergs Autocenter. De startade företaget 2015 och köper och säljer begagnade bilar men tar även emot bilar för service och rekond. – Vi började verkligen från noll men vi hade ett stort intresse och envishet, vi började med att köpa in någon bil som vi fixade och sedan sålde och sen har det bara rullat på säger Victor.

Årets företagare gick till familjen Ekvall, Patrik, Susanne och Sebastian som driver Viltmat. De har under många år synts på marknader, festivaler och andra event, stora som små och företaget drivs som en stor familj.

Stort grattis till er alla och tack för en härlig kväll!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *