20 000 steg med Kronprinsessan!

Idag har jag gått Pilgrimsleden från Varnhem till Naturum vid Hornborgasjön, en vacker och naturskön vandring.

Idag var vandringen lite mer speciell än vanligt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på besök i Västra Götaland. Victoria ska under ett års tid vandra i Sveriges landskap och först ut var prinsessans hertiginnedöme.

  

Det var härligt att se hur både Victoria och Daniel pratade med både stora och små som var med på vandringen. I Varnhem fick Victoria en fin blombukett av ett litet barn och den buketten bar hon hela vandringen, för mig en viktig signal, buketten var uppskattad.

Under promenaden var det små stopp med fika, mat och lite happenings för kronprinsessan. Bland annat fick hon plöja med häst och ringmärka fåglar.

Victoria och Daniel fick även inviga ”Transätet”, en stol för två med utsikt över Hornborgasjön som var specialgjord av en lokal hantverkare. Lite roligt var att jag stod så att jag kunde ta en bra bild medan pressen stod på den andra sidan så jag fick första bästa bilden. 🙂

 

Avslutningsvis överlämnade Falköpings kommun en vandringsstav som minnesgåva till kronprinsessan. Det var en 150 år gammal ”slaga” som var omgjord till en vandringsstav med en liten klöv som avslut. Speciell och fin!

 

Det har varit spännande att få vara med ”bakom kulisserna” inför den här vandringen. Det har engagerat många människor och det har varit minutiöst planerat. Säkerhetspoliser och ”vanliga” poliser har varit med under hela dagen.

Roligt att det var ”lokala” poliser från Falköping med under dagen, det kändes bra att kronprinsessan, prins Daniel och jag var i trygga händer.

När vi kom till Heljesgården var det många Broddetorpsbor som slöt upp och det var oerhört roligt att träffa många som jag kände och som jag har saknat under åren.

Efter 20 000 steg i härlig natur och med trevligt sällskap är jag nöjd och lite trött.


Kommunens representanter var Lena Sjödahl, Klara Börjesson, två vovvar och jag. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *