Framåt!

Märks att det är val i september. Förra helgen var jag på utbildning i Bryssel och den här helgen är jag i Göteborg tillsammans med 100-talet andra centerpartister på en topputbildning inför valet.

Vilka områden kommer Centerparitet jobba med framöver?

Det handlar om att stärka tryggheten i hela landet genom nära vård, lag och ordning, fler poliser och att blåljusverksamhet värnas. Men det är lika viktigt att vi har arbetstillfällen, bra utbildningsmöjligheter och service i hela landet för att minska klyvningen mellan människor och olika områden i landet.

 Det är grönt som gäller!

Miljöfrågor är självklart på agendan som det gröna parti som Centerpartiet är. För oss handlar det om att ställa om samhället och bli fossiloberoende med hjälp av ny teknik. När vissa säger att vi måste minska antalet bilar säger vi att vi måste ställa om fordonsflottan.

När vi pratar om flygskatt vill vi att skatten läggs på bränslet istället för på resenären. Det vill säga att om man inte använder fossilfria bränslen straffbeskattas flygsektorn. Men om man ställer om till fossilfria bränslen slipper man extra beskattning och vi har gynnat en hållbar utveckling som även kommer vara intressant för andra länder. På så sätt kan vi även exportera kunskap som gynnar miljön.

Jobb och integration handlar lika mycket om trygghet, minskad klyvning och hela landet.

Centerpartiet vill sänka höga skatter på småföretag, minskad byråkrati och att fler jobb skapas som inte kräver hög utbildning.

Vi behöver se över strandskyddsreglerna för de får i vissa fall helt orimliga proportioner.

De sista passen för dagen handlade om sociala medier och en trygg och säker valrörelse. Det är alldeles för många politiker, oavsett partifärg, som blir hotade och det kommer aldrig vara okej!

Imorgon 8.15 är det åter dags, framåt!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *