På plats igen…

image

Tidig morgon idag också. Dagens schema är 8.00-23.30. Utveckla hela landet, miljö, integration och utrikes-försvarsfrågor står på programmet.

I området utveckla hela landet diskuteras strandskydd och riksintressen, statlig service i hela landet, att livsmedel som köps in genom offentlig upphandling måste uppfylla minst samma krav som ställs på den svenska livsmedelsproduktionen.

Vi kan tycka att vi har få vattendrag/sjöar i Falköping men det uppstår problem vid bygglov. När även små ”rännilar” räknas som vattendrag blir 200-300 meters strandskydd tokigt. I Falköping har vi även många riksintressen som ibland hejdar utveckling i kommunen. Vi behöver en bättre flexibilitet för att kunna utveckla kommunen samtidigt som vi är rädda om både strandskydd och riksintressen. I Broddetorp har man talesättet ”Framtidsbygd på forntidsmark”. Klokt!

Ska svensk livsmedelsproduktion finnas kvar framöver är det viktigt att den offentliga sektorn upphandlar svensk mat så mycket som möjligt. Det kan vi göra om vi ställer kravet ” att livsmedel som köps in genom offentlig upphandling måste uppfylla minst samma krav som ställs på svensk livsmedelsproduktion”.

Glädjer mig att vi i Falköping redan infört detta, en tydlig närodlad Centerpolitik. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *