Allt började med dragracing

image De första bildelarna som Krister utvecklade

En gång i månaden gör kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunchef och näringslivschef företagsbesök. Idag var vi hos KL Racing som blev årets företagare 2015.

Allt började med Krister Loods stora intresse för dragracing och bilar på 90-talet. Han tyckte att det skulle vara enkelt att förbättra bilars prestanda och började ta fram prototyper för att få ihop till exempel en Volvomotor med en BMW-växellåda.

image

För två år sedan hade Krister och hans fru Petra 4000 artiklar, idag drygt 9000 artiklar i sin webshop varav ungefär 1100 artiklar är egenutvecklade. Det syns verkligen att de brinner för att utveckla företaget och nya delar som förenklar tillvaron för bilintresserade. De skickar ut 18000 nyhetsbrev varje månad och det blir ständigt fler…

Företaget har sju anställda och de flesta underleverantörerna är lokala företagare. Detta tilltalar mig mycket för det får fler företag i närområdet att växa.

En av bildelarna de har tagit fram är ”dieselböjen” och jag får nog fundera på om lilla ”Myran” (min lilla Renault Clio) ska utrustas med denna… 🙂

image

Tack Petra och Krister för ert stora engagemang och för ett mycket inspirerande studiebesök!

Dagen avslutades med gardinsömnad och det är ju tur att det finns hjälpredor….:-)

image

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *